Frustratie aan cao-tafel Envalior neemt toe

De reactie van Envalior op de voorstellen die de vakbonden bij het laatste cao overleg hebben voorgesteld, is ronduit teleurstellend. De werkgever veegde veel van de voorstellen van tafel. Een tegenvoorstel voor een loonsverhoging heeft Envalior helemaal niet gedaan. Dat moet eerst nog intern besproken worden en wordt pas bij de volgende cao-ronde van 7 november op tafel gelegd. In de afgelopen 2 1/2 week heeft de werkgever dus geen tijd weten te vinden om dit toch belangrijk thema intern te bespreken.

Wij zijn van mening dat we als vakbonden een grote stap hebben gemaakt richting de werkgever. We hebben de moeite genomen om alle onderwerpen die ter tafel lagen te wegen en hierop aangepaste voorstellen te doen. De reactie van de werkgever was niet wat wij daarvan verwacht hadden. Het ontbreken van een voorstel op de loonparagraaf was daarbij het meest teleurstellend. De bonden hadden bij het laatste overleg een voorstel voor een loonsverhoging van 7,5% en 250 euro per maand gedaan, maar een reactie hierop is dus uitgebleven. Hoewel niet gesteld kan worden dat daarnaast op alle punten “nee” is gezegd vinden we het totale pakket te mager.

Vervolg
Op dinsdag 7 november gaan we opnieuw in overleg met de werkgever. Afhankelijk van de resultaten die behaald worden in dit overleg worden er ledenbijeenkomsten uitgeschreven door de vakbonden.

Vragen/opmerkingen
We houden je natuurlijk op de hoogte. Heb je vragen of opmerkingen. Laat het dan weten. Dat kan via onze kaderleden, Ate van Hooff (Geleen) en Mans Hogenberg (Emmen) of via de mail. Je kunt ook een bericht sturen via jouw cao-pagina.

Mede namens de onderhandelingsdelegatie van CNV, Ate en Mans,

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
M:06-29023284
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error