Eerste cao Envalior laat nog op zich wachten

Ook de derde onderhandelingsronde van vakbonden en de directie van Envalior heeft niet tot een nieuwe cao geleid. De bonden hebben een voorstel aan de werkgever gedaan van een loonsverhoging van 7,5% en een nominale verhoging van 250 euro bruto per maand. De werkgever komt daar later op terug.

Op woensdag 11 oktober hebben we voor de derde keer met de directie om tafel gezeten om de nieuwe cao te bespreken. Hierbij hebben we als vakbonden eerst een terugkoppeling gegeven van de reacties van de leden op het tussentijds bod van de werkgever van 29 september jl. De reacties van de leden van de verschillende vakbonden laten grote overeenkomsten zien:

  • De leden zijn erg teleurgesteld in het bod van de werkgever.
  • De voorgestelde structurele loonsverhoging blijft ver achter bij de verwachtingen
  • Ook de overige punten die in zijn gebracht door de vakbonden moeten worden besproken.

Tegenvoorstel
Na een dag onderhandelen heeft de werkgever aangegeven welke overige punten wat de werkgever betreft bespreekbaar zijn, echter het loonbod van de werkgever bleef hetzelfde namelijk: 6,5% vaste verhoging en 1,5% variabele (resultaatafhankelijke) verhoging. In een poging om toch tot een cao te komen hebben de vakbonden gezamenlijk een tegenvoorstel gedaan. Het voorstel van de vakbonden bevat behalve een loonsverhoging van 7,5% en 250 euro nominaal per jaar onder andere een verhoging van de ploegentoeslagen met 1% en verhoging van de kilometervergoeding naar het fiscaal maximaal toegestane bedrag (2023 21 cent). Het complete voorstel is te vinden in de bijlage.

Reactie werkgever volgt
Na een schorsing is de werkgever kort teruggekomen op de vakbondsvoorstellen. Er wordt nog een gat gezien tussen de vraag van vakbonden en de inzet van de werkgever. Om een integrale reactie te kunnen geven is voor de werkgever intern overleg noodzakelijk. Binnen 10 werkdagen na het overleg zal de reactie volgen.

Vragen? Opmerkingen?
Uiteraard blijven we jullie van de ontwikkelingen op de hoogte houden. Hebben jullie nog vragen of opmerkingen. Laat het dan weten. Dat kan via mail of via jouw cao pagina. Natuurlijk kunnen jullie ook de kaderleden aanspreken.

Mede namens Ate van Hooff (Geleen) en Mans Hogenberg (Emmen).

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-29023284
M: e.leunissen@cnvvakmensen.nl

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error