Nieuwe cao voor Ecovyst Zeolites

Zoals de meesten van jullie weten hebben de leden van de vakbonden CNV Vakmensen en FNV gisteren met een overgrote meerderheid van stemmen ingestemd met het onderhandelingsresultaat. Daarmee is de nieuwe cao een feit.

Teksten worden beoordeeld
Gisteren stemden de leden over de hoofdlijnen van het bereikte resultaat. Dit heeft er mee te maken dat de teksten en uitwerkingen van alle afspraken nog even op zich laat wachten. We zijn op de achtergrond druk bezig om dit samen met de directie uit te werken. Zodra de teksten beschikbaar zijn ontvangen jullie deze natuurlijk ook.

Ook kritische kanttekeningen
Natuurlijk waren er ook kritische opmerkingen bij het onderhandelingsresultaat. Goed ook dat deze signalen worden gedeeld en met elkaar besproken. We zijn ons er van bewust dat het in een tijd van hoog opgelopen inflatie en druk op de koopkracht lastig blijft om een akkoord te sluiten dat kan rekenen op 100% instemming. We zijn blij dat de uitslag alsnog heel duidelijk was. De opmerkingen die zijn gemaakt nemen wij ook weer mee richting de werkgever en zijn ook weer belangrijke input richting de volgende onderhandelingen.

Sterke vakbond, grote onderhandelingsmacht
Afsluitend willen we jullie een groot compliment maken voor de getoonde saamhorigheid en standvastigheid. Van de eerste ledenvergadering tot aan de stemming gisteren en van de poortactie tot de daadwerkelijke staking. Steeds opnieuw kwamen jullie in grote getalen opdagen. Daarmee hebben jullie een sterk front weten te bouwen wat uiteindelijk heeft geleid tot een goed resultaat. Dat er nu eindelijk afspraken zijn gemaakt over de 80/90/100 regeling en over de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) hebben jullie dan ook zelf afgedwongen.

Een extra dankwoord richten wij aan de kaderleden en de leden van het actiecomité. Zonder de bereidheid van deze collega’s om ook in hun vrije tijd aan te sluiten bij de vergaderingen, acties te organiseren en zaken uit te werken was het niet mogelijk geweest om hier toe te komen. Jullie kunnen ontzettend trots zijn op deze collega’s. Ontzettend bedankt!

Maak je collega lid
Dat de organisatiegraad zo groot is en de actiebereidheid zo hoog, heeft geleid tot goede afspraken. Laten we nu ook doorzetten en ervoor zorgen dat we deze sterke positie houden. Heb jij een collega die nog geen lid is van de vakbond, spreek hem of haar dan even aan. Leg uit waarom jij het zo belangrijk vindt dat er een vakbond is die voor jouw belangen opkomt.

Lid worden van CNV
https://www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan

Vertrek Anthony Williams als bestuurder
Zoals de meesten van jullie wel weten heb ik het afgelopen traject als vervanger van CNV bestuurder Wilko van Niejenhuis mogen waarnemen. Zodra de teksten definitief zijn vastgesteld en de cao tot stand is gekomen, is voor mij ook het moment gekomen om het stokje weer over te dragen. De nieuwe bestuurder van CNV Vakmensen zal zich binnenkort aan jullie voorstellen.

Ik heb het als een voorrecht ervaren een stukje met jullie op te mogen lopen. Via deze weg wil ik de leden van CNV Vakmensen danken voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik ga er vanuit dat wij elkaar nog eens treffen, tot dat moment wens ik jullie alle goeds.

Met solidaire groet,

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
0618711343
a.williams@cnvvakmensen.nl

 

 

Wil je reageren op dit bericht?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error