Mooie opkomst bij eerste stakingsdag. De solidariteit is groot!

Gisteren om 23.00 uur is de nachtploeg weer gestart en daarmee is er een einde gekomen aan de eerste 24-uursstaking. De stakingsbereidheid was zoals verwacht erg hoog en daarmee kunnen we spreken van een zeer succesvolle staking!

Samen, solidair en strijdbaar

De aanwezigheid van een ieder bij de voorbereidende poortactie en de hier op volgende staking was een grote blijk van solidariteit. Speciale waardering gaat natuurlijk uit naar de stakers, maar het feit dat mensen die weekend hadden (of anderszins vrij waren) ook aanwezig waren geeft eens te meer aan dat jullie dit samen doen! Een groot compliment voor deze saamhorigheid. Hou dit vast, het is ons belangrijkste wapen in de strijd! 

Stil aan de overkant

Hoe succesvol de staking ook was, we hebben pas echt succes wanneer er een cao ligt met fatsoenlijke afspraken voor iedereen.

De leden van de vakbond zijn duidelijk geweest: Het eindbod kan in de papierbak. Er moet iets op tafel komen dat recht doet aan de roep om het herstel en behoud van koopkracht en daarnaast moeten er structurele afspraken worden gemaakt op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Zodra de directie bereid is om hier afspraken over te maken dan weten zij de bestuurders van de bonden te vinden. Vooralsnog is het echter stil aan de overkant!

We zetten door

Zolang de werkgeversdelegatie niet reageert op het pleidooi van de leden van de vakbond om tot die fatsoenlijke afspraken te komen, kunnen wij niet anders dan doorzetten. Het actiecomité is daarom gisteren in vergadering bij elkaar gekomen om na te denken over het vervolg. Op korte termijn zullen we jullie informeren over de manier waarop wij dit actietraject verder vorm geven. Heb jij hier zelf ook ideeën of vragen over, neem dan contact op met je collega in het actiecomité.

Toon solidariteit in je handtekening

Inmiddels heb je het wellicht al voorbij zien komen: De sticker van de vakbonden ‘Wij willen een goede cao’ verschijnt her en der in de e-mailhandtekeningen van collega’s. We willen via deze weg een ieder vragen om dat voorbeeld te volgen en het plaatje toe te voegen in je e-mailhandtekening. Lukt dit je zelf niet? Neem dan contact op met een van de leden uit het actiecomité.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben? Ga dan naar de cao-pagina of neem contact op met een van de leden uit het actiecomité of de bestuurder van jouw vakbond.

Met solidaire groet,

Namens het actiecomité

Anthony Williams                         Joosje de Lang
Bestuurder CNV Vakmensen        Bestuurder FNV Procesindustrie

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error