Kappers: cao, €500 terug en de haarmodelijn 2019!

In deze nieuwsbrief nog een keer uitleg over hoe je 500 euro kunt verdienen. Info over de onderhandelingen voor jouw cao Kappers en over de gratis toolkit Haarmodelijn 2018 voor leden. Kortom: veel voordelen voor jou als lid van CNV Vakmensen!

Cao Kappers
De huidige cao loopt tot juni. Daarom zijn nu de gesprekken gestart over de nieuwe cao. Voor deze gesprekken heeft de ANKO de bonden uitgenodigd. Onze input voor de gesprekken is onze voorstellenbrief. Loonsverhoging en scholing & ontwikkeling zijn de belangrijkste punten. Om dit hele traject te volgen, de voorstellen te lezen, vragen hierover te stellen en mee te praten, ga naar je Achterban. Onze online community voor Kappers. Je Achterban is er voor iedereen, kost niets en 24 uur per dag bereikbaar.

€500 verdienen?
Ben je kapper in loondienst? Wil je een opleiding of scholing gaan volgen? Wil je een loopbaancheck of advies van een budgetcoach? Kijk hiervoor ook op je achterban en kijk of jij in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten. Lees daar de voorwaarden en hoe je het kunt aanvragen. Let op! Er is maar een beperkt bedrag beschikbaar, op is op!

Haarmodelijn voorjaar| zomer 2019 gratis toolkit
Het nieuwe Haarmode seizoen is 18 maart gestart met de lancering van de Haarmodelijn. Het was één groot vaktechnisch feest. Er waren meerdere spectaculaire showcases en een uitgebreid inspiratieplein. Speciaal voor onze leden hebben wij een uniek aanbod. Alle vaktechniek, foto’s en het marketingmateriaal van de Haarlijn voorjaar-zomer 2018 kun je eenvoudig downloaden. Wil jij de vaktechnische omschrijvingen van alle kapsels gratis ontvangen? Vraag hier de inlogcode aan.

Nederlands kampioen SkillsHeroes/Kapper 2019
Esra van der Meer van ROC Friese Poort kreeg vrijdag 22 maart 2019, als kersverse Nederlands Kampioen, in de Rai Amsterdam de gouden medaille omgehangen. Sanne van Overdijk van het Summa College (zilver) en Britt Sturing van het Drenthe College (brons) stonden naast haar op het erepodium. Esra van der Meer Nederland mag ook Nederland vertegenwoordigen tijdens WorldSkills in Kazan (augustus 2019).

De acht finalisten hadden zich tijdens de halve finale in januari 2019 geplaatst voor de nationale finale. Tijdens de driedaagse finale op 20, 21 en 22 maart mochten zij onderling uitmaken wie de beste leerling-kapper van Nederland is. De finalisten kregen in totaal zes wedstrijdopdrachten, verspreid over drie dagen, waarvan drie opdrachten op een vrouw en drie op een man. Naast de medailles ontvingen alle finalisten van SkillsNetherlands een certificaat als herinnering aan hun deelname aan het nationaal kampioenschap.