Ben jij een goede, een betere of een top kapper?

CNV Vakmensen, FNV Mooi en de Anko vinden het belangrijk dat het kappersvak in Nederland op hoog niveau wordt uitgeoefend. Daarom onderzoeken wij of er een ‘branchediploma’ ingevoerd kan worden.

Met een erkend branchediploma kan een kapper bewijzen, dat hij of zij het door de branche vastgestelde niveau van vakmanschap bereikt heeft. We voeren een online onderzoek uit binnen de hele branche, bij ondernemers en werknemers. De resultaten en conclusies van dit onderzoek moeten rond de zomer leiden tot een besluit of er wel of geen branchediploma zal komen.

Ook jouw mening over dit onderwerp is belangrijk! Vul de enquête in

Deelname aan het onderzoek is anoniem en kost je 8 minuten van je tijd. Je kunt reageren tot dinsdag 11 juni.

Nu we het er toch over hebben
Vergeet niet om gebruik te maken van de opleidingsvoucher. Als lid heb je recht op 500 euro voor een opleiding in jouw kappersvak! Nieuwe technieken, misschien ondernemersvaardigheden of maak je mooie en bijzondere bruidskapsels. leren is leuk en nu zelfs gratis!  Hier ga je naar de aanvraag.

De cao
De cao is rond, geen van onze leden heeft tegen gestemd en ook de leden van FNV staan achter dit akkoord, daarmee is de cao een feit. Nu gaan teksten geschreven worden, zodat de gemaakt afsoraken er goed in staan. Binnenkort kun je de nieuwe cao compleet terugvinden op Je Achterban. Onze online community voor alle kappers! 

PS: de enquete en de aanvraag opleidingsvoucher zijn ook te vinden op www.jeachterban.nl/kappers