Onderhandelingsresultaat cao Contractcatering

Op vrijdag 20 september is er met CNV Vakmensen en De Unie een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao Contractcatering.

Dat betekent niet dat er dus al een nieuwe cao is, maar dat jullie moeten zeggen of het goed genoeg is om ja tegen te zeggen. Als het niet goed genoeg is, moeten we nee zeggen.

De belangrijkste afspraken van het onderhandelingsresultaat zijn:

  • Looptijd van één jaar (1 april 2019 – 31 maart 2020);
  • Een loonsverhoging van 3,1% procent per 1 oktober;
  • Eenmalige uitkering van 0,5% bruto ’die in de maand november 2019 wordt betaald;
  • We gaan kijken of we de cao aan kunnen passen aan de snel veranderende wereld.
  •            Natuurlijk moeten de leden daarover meepraten en mee beslissen. Samenwerken aan de            modernisering van onze cao, waarbij we medewerkers nauw betrekken;
  • Volgens het Pensioenakkoord kan er gesproken over eerder stoppen met werken. Dat is belangrijk en wij willen onderzoeken of wij voor de volgende cao hier nu ook echt afspraken over kunnen maken. Eerder stoppen, zonder daar financieel de dupe van de worden;
  • Partijen hebben voor medewerkers in de inflight catering extra afspraken gemaakt;
  • Een eenmalige uitkering van € 200,- netto uit te betalen in november;
  • Een eenmalige uitkering van 0,4% netto uit te betalen in januari 2020;
  • En een pilot voor een 80-90-100-regeling (80% werken, 90% salaris, 100% pensioenopbouw) om oudere mensen eerder minder te kunnen laten werken.In de brief van 23 september, heb ik jullie gevraagd te stemmen over dit akkoord. Er is veel te weinig gereageerd om akkoord te kunnen gaan met dit voorstel of het voorstel af te wijzen.   

In de brief van 23 september, heb ik jullie gevraagd te stemmen over dit akkoord. Er is veel te weinig gereageerd om akkoord te kunnen gaan met dit voorstel of het voorstel af te wijzen.

Jouw stem is belangrijk om te weten wat de volgende stappen zijn die we moeten zetten. Gaan we door en hebben wij een nieuwe cao of gaan we actie voeren? Als je niet stemt, laat je het over aan de anderen. Stemmen kan tot maandag 14 oktober 12.00 uur door hier te klikken. (https://q.crowdtech.com/t73zDBwAH0uRMqI0KKJvlA)

Krijg je deze nieuwsbrief per post, dan vind je het stemformulier op onze website https://www.cnvvakmensen.nl/caos/horeca/cao-contractcatering. Is digitaal stemmen voor jou niet mogelijk dan kun je het bijgaande stemformulier per post sturen aan: CNV Vakmensen, Jacqueline Twerda, Postbus 2525, 3500 GM Utrecht.

Jacqueline Twerda
Bestuurder
M: 06-23006214
E: j.twerda@cnvvakmensen.nl

Downloads