Resultaat Contractcatering, Hospitality en Inflight 24 25

Na een lange periode van onderhandelen kunnen vakorganisaties CNV, De Unie en FNV Catering en werkgeversorganisatie Veneca je gelukkig nu melden dat er een onderhandelingsresultaat is bereikt over een nieuwe cao per 1 april 2024. De verschillende vakbonden leggen het onderhandelingsresultaat met een positief stem advies voor.

Cao-onderdelen

In de cao zijn onderdelen voor verschillende groepen medewerkers: deel A (contractcatering), deel B (Hospitality) en Inflight. Met de nieuwe cao streven we zoveel mogelijk naar een gelijkwaardig pakket voor iedereen waarbij we rekening houden met de verschillende omstandigheden. Deel A blijft behouden en er blijft keuzevrijheid voor deel A en deel B. Deze keuze is wel vereenvoudigd:

  • je gaat er gegarandeerd niet op achteruit wanneer je van deel A overstapt naar deel B
  • er zijn nieuwe oplossingen om vrij te kunnen roosteren in hele dagen
  • je kunt kiezen tussen het generatiepact en seniorendagen
  • je krijg je de hoogste fiscale reiskostenvergoeding wanneer je overstapt naar deel B.

Er zijn wel verschillen tussen A en B maar deze hebben geen invloed op de waardering. Alle medewerkers, met name degenen die al lang in de branche werkzaam zijn, worden gerespecteerd en gewaardeerd. Werkgeversorganisaties en vakbonden zijn trots op de (langdurige) inzet van jou en jouw collega’s in de branche.

Flinke loonsverhoging

Een flinke loonsverhoging was belangrijk en de afgesproken loonsverhogingen zijn nog nooit zo hoog geweest. Begrijpelijk gezien de hoge inflatie van de afgelopen periode. In de nieuwe afspraken zijn de verhogingen voor collega’s in de laagste loonschalen iets hoger dan voor die de hoogste loonschalen. In de nieuwe loontabellen voor de Contractcatering & Hospitality en de Inflight zie je wat dit voor jou betekent. De loontabellen kan je vinden in het onderhandelingsresultaat in de bijlage.  

Meer verbeteringen

Daarnaast zijn de reiskosten verbeterd en dat is ook nodig gezien de brandstofprijzen. In een krappe arbeidsmarkt is het belangrijk om de branche nog aantrekkelijker te maken voor jongeren. Daarom is de stagevergoeding verhoogd naar €350 en de jeugdschalen zijn 10% hoger dan die in de horeca. Ook zijn er afspraken gemaakt voor een betere werk-privébalans omdat velen van jullie te maken hebben met mantelzorgtaken. Dan is het belangrijk dat je dit zo goed mogelijk kan invullen. Alle afspraken uit het onderhandelingsresultaat voor de contractcatering, Hospitality en Inflight vind je in de bijlage.  

Wat vind jij? Breng je stem uit

Nu er een onderhandelingsresultaat ligt ben ik benieuwd naar jouw mening én uiteraard jouw stem. CNV-leden krijgen hier separaat een link toegestuurd. Stem uiterlijk 13 mei 2024. Als de leden instemmen, dan is er een nieuwe cao en kan de salarisverhoging met terugwerkende kracht tot 1 april worden geregeld. Daarna wordt de tekst van de nieuwe cao opgesteld en krijg je die digitaal wanneer die klaar zijn.

Heb je nog vragen?

Stuur dan een e-mail aan CNV-bestuurder Michiel Wallaard, per mail m.wallaard@cnv.nl Je kan het hele cao-traject nalezen op de cao-pagina Cao Contractcatering | CNV

Job Marskamp, bestuurder CNV

Downloads