Cao Contractcatering

Looptijd: -
Nieuwe cao in onderhandeling

De cao Contractcatering geldt voor werknemers in de bedrijfscatering, onderwijscatering, institutionele catering of inflight catering. Van contractcatering is sprake als er een langdurige overeenkomst is tussen cateraar en bedrijf. In de cao staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Belangrijkste punten

 • Generatiepact

  Eén van de afspraken in de nieuwe cao is een generatiepactregeling, ook wel bekend als 80-90-100-regeling. De regeling is bedoeld voor medewerkers in het B-deel Hospitality en de Infligth. Werkgevers en werknemers maken de generatieregeling samen mogelijk door er verlof en geld in te stoppen. Verwacht wordt dat de regeling op 1 april 2023 kan starten en dan gelijk loopt met de cao-looptijd tot 1 april 2024.

 • Verlofsparen

  In de cao is een protocolafspraak gemaakt over de verkenning van de mogelijkheden voor het opzetten van een verlofspaarregeling. Cao-partijen hebben dit onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat de enige mogelijkheid tot nu toe is dat er verlof gespaard wordt bij het eigen bedrijf.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Job Marskamp
Onderhandelaar

Heb jij een opmerking of een vraag voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV

Als lid van CNV maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

 • Deskundig advies
 • Rechtshulp voor werk en privé
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte