Ontslagen bij Rotterdam Ahoy

Rotterdam Ahoy heeft CNV Vakmensen geïnformeerd over de voorgenomen reorganisatie waarbij 40% van de werknemers hun baan zal verliezen. Een heftig bericht.

In de afgelopen maanden heeft het Coronavirus zich in Nederland verspreid en heeft dit de Nederlandse maatschappij en economie behoorlijk beïnvloed. Helaas zijn er ook grote gevolgen voor Rotterdam Ahoy. Het organiseren van grote evenementen was niet meer toegestaan en dus kwamen minder inkomsten binnen. Rotterdam Ahoy ziet zich daarom genoodzaakt een reorganisatie door te voeren in het belang van het voortbestaan van de organisatie.

In de adviesaanvraag die door de Ondernemingsraad wordt behandeld staat dat 40% van de 270 werknemers ontslagen zal worden. Dat is niet niks. Er bestaat dus een grote kans dat jij en jouw collega's onder deze 40% vallen. Als blijkt dat jouw functie komt te vervallen door de reorganisatie, kun je aanspraak maken op het sociaal plan dat opgesteld zal worden. Neem in ieder geval contact met ons op, zodat wij jou kunnen adviseren en helpen in dit proces. Dit kan via CNV Info op 030-751 1007. Op onze website staat bovendien meer informatie over welke rechten jij hebt, als je ontslagen wordt. Kijk op https://www.cnvvakmensen.nl/themas/ontslag

Wij wensen jou en jouw collega's veel sterkte.

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Horeca blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.