Meldpunt voor medewerkers in de Handel, Recreatie en Horeca

Het kabinet kondigt nieuwe maatregelen aan en jij zit met de gebakken peren. Jij bent namelijk diegene die klanten moet aanspreken op het dragen van een mondkapje. Of jij bent diegene die in die horecazaak werkt waar het toch nog wel heel gezellig is om 20.00 uur en je klanten moet vragen om te vertrekken.

We weten allemaal dat een grote groep mensen tegenwoordig korte lontjes heeft. Zich niet respectvol en netjes weet te gedragen en dat dat meestal tot uiting komt als zij ergens op aangesproken worden. Door jou dus. En wat als die klant geen mondkapje wil dragen en jij daardoor de klant eigenlijk niet wilt helpen. Kan jouw werkgever jou dan ontslaan?

Allemaal redenen om je onveilig te voelen.

Ervaar jij weerstand, boos of disrespectvol gedrag?

Voel jij je vaak ongemakkelijk en onveilig hierdoor of door de onzekerheid over jouw rechten? Laat het ons weten via ons online Meldpunt. 

Afhankelijk van wat voor melding het is proberen wij jou te adviseren hoe hiermee om te gaan, of we leggen contact met werkgever of werkgevers organisatie om dit onder de aandacht te brengen. Ook gaan wij de meldingen bundelen en het publiek oproepen  normaal te doen en met respect om te gaan met werknemers. Mogelijk kunnen we de meldingen ook gebruiken in de lobby naar Den Haag. 

Ga naar meldpunt

Dit bericht is bedoeld voor werknemers in diverse sectoren en daarom afkomstig van meer CNV Vakmensen bestuurders:

Willem Kruithof
Job Marskamp 
Erik Honkoop
Martijjn den Heijer
Jacqueline Twerda