Extra advies CNV en FNV voor medewerker Regardz

Regardz had met FNV Horeca en CNV Vakmensen afgesproken, dat Regardz jou niet zou vragen om een afstandsverklaring te tekenen. Regardz vraagt nu toch een afstandsverklaring aan jou, achter de rug van de vakbonden om. Daarom geven we je nu een nieuw advies.

CNV Vakmensen en FNV Horeca doen dat samen om sterker te staan voor jou.

Wat doe je, als je al een afstandsverklaring hebt getekend?
We raden je dan aan om deze week nog een e-mail te sturen aan luc.vanbussel@onemeeting.com met de volgende tekst: 

Geachte heer Van Bussel,
Op grond van onjuiste informatie van uw kant heb ik vorige week een afstandsverklaring getekend. Die afstandsverklaring trek ik daarom in.

(En als je het geld nu uitbetaald wilt hebben, kan je het volgende nog aan toevoegen)
Ik wil mijn vakantietoeslag over de afgelopen 12 maanden uitbetaald hebben voor 30 juni 2020.

En dan zet je natuurlijk je naam eronder.

Wat doe je, als je het lastig vindt hoe Regardz jou benadert?
Zeg tegen je leidinggevende of tegen de directeur dat als hij wilt discussiëren over de vakantietoeslag, hij dan bij CNV Vakmensen of FNV Horeca moet zijn. Zij nemen dit voor jou waar. Natuurlijk is het dan wel handig dat je dan lid bent.

Loop ik nou wel of geen risico met de WW?
De directie heeft altijd tegen de vakbonden gezegd: ik laat niemand een afstandsverklaring tekenen, want anders loopt het personeel risico in hun WW-uitkering.

Deze uitspraak heeft de directie nooit ingetrokken tegen ons. Wij denken dat je het risico wel loopt, dat je een deel van je vakantietoeslag kwijt bent bij faillissement of werkloosheid. Dat risico is er al, als het bedrijf niet betaalt in juni. En dat risico is nog groter, als je een afstandsverklaring tekent. En als het bedrijf goede argumenten heeft, dan zullen wij die door onze juristen laten toetsen. Maar tot nu toe heeft Regardz tegen CNV Vakmensen en FNV Horeca nooit gezegd, dat er geen risico zou zijn.

Tot zover ons extra advies over het tekenen van de afstandsverklaring van het vakantiegeld bij Regardz!

CNV Vakmensen
Roel van Riezen, bestuurder
M 0651602034
E r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Horeca blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.