Groothandel in Levensmiddelen: Deze maand een salarisverhoging!

In het najaar heeft CNV Vakmensen voor een nieuwe cao onderhandeld en we zijn met instemming van de leden in de Groothandel in Levensmiddelen tot een akkoord gekomen. Het leek ons goed om enkele van die afspraken in herinnering te brengen.

Salaris:


Zo werd afgesproken dat de salarissen per 1 december 2021 met 2,5% worden verhoogd.
Als jouw salaris per periode wordt betaald is de loonsverhoging per 1e dag van de 13e periode.

Nu de corona maatregelen weer zijn aangescherpt zal dat aan deze sector zeker niet onopgemerkt voorbij gaan. We willen graag weten wat dat voor jou betekent. Bijvoorbeeld of de loonsverhoging ook echt uitgekeerd wordt maar ook hoe de situatie is in het bedrijf waarin je werkt. Die kennis kan ons helpen bij het innemen van een standpunt, bijvoorbeeld als er om uitstel of dispensatie van de loonsverhoging wordt gevraagd.  

Pensioen:


In ons cao-akkoord hebben we afgesproken dat we gedurende de looptijd van deze cao (tot 1 juli 2022) de pensioenpremie niet verhogen. Maar in de maand november bleek dat het nodige op pensioengebied gaande is en feitelijk waren sociale partners nu al genoodzaakt de premie te verhogen en/of de opbouw te verlagen. Dat doen we dus niet, zo is eenmaal overeengekomen. Betekent wel dat we al een voorschot hebben moeten nemen op de loonontwikkeling in 2022 en daarna; We hebben het bestuur van het pensioenfonds toegezegd tijdens de komende cao-onderhandelingen een deel van de loonruimte beschikbaar te houden voor het pensioen. Die onderhandelingen starten nog voor de zomer van 2022.

Werkgroepen:


Komend jaar gaan we met enkele werkgroepen aan de slag. Zo komt er een werkgroep voor de werktijden, arbeidsduur en toeslagen maar ook gaan we kijken naar meer mogelijkheden op het gebied van duurzame inzetbaarheid en branche-imago. De uitkomst van de werkgroep wordt vervolgens meegenomen in het cao-overleg. In deze werkgroepen hebben vertegenwoordigers van werkgevers en vakbonden zitting. CNV Vakmensen juicht participatie van leden in werkgroepen als deze toe. Lijkt je dat wat? Voor nadere informatie kan je dan contact opnemen met Arie Kasper.

Vragen/opmerkingen?


Voor vragen of opmerkingen over deze nieuwsbrief of de cao kan je terecht bij Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Onderaan deze nieuwsbrief kun je reageren of je vraag stellen aan Arie of via het emailadres : a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402. Maar dat kan ook op de cao-pagina: Kijk hier direct op de cao-pagina Hier vindt je veel informatie over jouw sector en kan je vragen stellen over jouw cao of de sector.

Voor nu wensen we je fijne feestdagen en een heel mooi 2022!

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error