Leden akkoord met nieuwe cao Grh. in Levensmiddelen

Er zijn veel reacties gekomen op het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao van de Groothandel in Levensmiddelen. 75% van de leden die gestemd hebben heeft met de nieuwe cao-afspraken ingestemd. Ook de leden van de andere partijen aan de overlegtafel hebben ingestemd. De nieuwe cao wordt per 1 januari 2024 van kracht.

Veel reacties, ook van niet-leden

Via de cao-pagina op onze website hebben we veel reacties gekregen van leden en niet-leden, waaronder een flink aantal kritische kanttekeningen en ook afwijzingen. Dat is prima, daarvoor stellen we de peiling ook voor alle medewerkers open. Als we kijken naar de stemmen van mensen die geen lid zijn dan is 74% tegen dit akkoord. Dit is een groot verschil.

Veel mensen willen kennelijk graag meepraten en/of hun mening geven. Dat gaat vaak over de geboden loonsverhoging of toeslagen maar in deze sector speelt het generatiepact ook een belangrijke rol.

CNV Vakmensen wil de mening van de niet-leden ook graag horen maar vindt het vooral opmerkelijk dat men het er daar bij laat. Een actieve deelname aan het hele cao-proces door leden en niet-leden nemen we heel serieus en betrekken we in onze voorstellen en overleg met de werkgevers. Maar uiteindelijk geven de leden met hun stemrecht voor een nieuwe cao al dan niet hun instemming. Dat is het voorrecht voor leden van de vakbond.

Wil jij helpen?

Omdat wij toch wel benieuwd zijn naar deze verschillen en hoe er naar het meepraten en stemmen gekeken wordt, en of leden en ook werknemers die geen lid zijn, zich bewust zijn van dit vastgelegde proces en het belang van de Collectieve Arbeids Overeenkomst, de cao, waarbij Collectief staat voor gezamelijk, willen wij een kleine aanvullende peiling houden. Wil jij hem invullen en doorsturen aan collega's?

Ga naar de peiling

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error