Cao-onderhandelingen FSGIL in laatste fase

De onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de medewerkers in de Groothandels in Levensmiddelen lijken in de laatste fase te komen. We hopen op 9 november a.s. met de werkgevers een onderhandelingsresultaat te bereiken.

Voortgang cao-overleg

Al eerder schreven we in de nieuwsbrief dat het cao-overleg pas vorderde nadat de werkgevers hun verslechteringsvoorstellen van tafel hadden genomen en de vakorganisaties tegemoet kwamen in de voorstellen voor inkomensverbetering.

Hoewel het opmerkelijk blijft dat CNV Vakmensen de werkgevers er aan moest herinneren dat werknemers te maken hebben met een cao die qua loonontwikkeling erg pover is en de inflatie er enorm heeft ingehakt, bleek men uiteindelijk toch bereid ons in belangrijke mate tegemoet te komen.

Werkvensters, roosters e.d.

Dat we er nog niet uit zijn heeft te maken met de dringende wens van werkgevers om de regelingen voor roosters en werkvensters (art. 35 van de GIL-cao) te vereenvoudigen. In 2019 speelde dit al en is er een pilot gedraaid in verschillende bedrijven. Om allerlei redenen was het toen niet meer urgent om verder te gaan en is er niet veel gedaan met de conclusies en aanbevelingen. Voordat CNV Vakmensen met een vereenvoudiging van de roosters kan instemmen  wilden we eerst nog ‘ns naar de uitkomsten van die pilot kijken en dat toetsen aan de huidige ontwikkelingen.

Daarover gaan we op 9 november a.s. met de werkgevers in overleg. Als we het daarover eens kunnen worden lijkt een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao voor het grijpen. We houden je op de hoogte.

Maak je collega lid

Jij bent lid! Dan weet jij al hoe belangrijk het is en hoe meer leden er zijn hoe groter de kans dat jouw cao-wensen er komen. Maak nu je collega lid maken. Voor elk lid dat jij werft ontvang jij een cadeaubon t.w.v. €20,- Zo verdien jij nog meer terug op je lidmaatschap. Het nieuwe lid betaalt het eerste half jaar in totaal € 20,23. En ze kunnen de contributie via de salarisstrook af laten trekken van de belasting. Dan hebben zij, net als jij, voor een paar euro allerlei voordelen zoals de rechtsbijstand voor het hele gezin, loopbaanbegeleiding, scholing en rechtstreeks invloed en inspraak op de cao.

Vragen/opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen over jouw werk of het lidmaatschap kan je bij Arie Kasper terecht. Maar als je echt goed geïnformeerd wilt zijn over het cao-traject en mee wilt praten kan je ook de cao-pagina bezoeken. Je kunt daar het hele cao-traject volgen, meepraten en je vragen stellen.

Krijg je deze nieuwsbrief per post? Ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/caos en typ in de zoekbalk Groothandel in Levensmiddelen en klik dan op jouw cao. Dan kom je op de cao-pagina. Wil je in het vervolg de nieuwsbrief ook liever digitaal (dus ook sneller) ontvangen? Ga naar www.cnvvakmensen.nl/mijncnv en pas jouw gegevens aan.

Arie Kasper
Bestuurder CNV Vakmensen
M  06-13 20 84 02
E   a.kasper@cnvvakmensen.nl

 

 

 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error