Vervolg cao-onderhandelingen Retail Non Food

Donderdag 10 november worden de cao-onderhandelingen hervat. De tussen-cao loopt op 1 januari 2023 af.

Inzet vervolg onderhandelingen

Het vervolg van de onderhandelingen staat in het teken van reparatie van de koopkracht en terugdringen van werkdruk. Zoals jullie weten stijgen de lonen binnen het loongebouw al jaren mee met hetzelfde percentage als de stijging van het Wettelijk Minimumloon. Dat gebeurt op 1 januari en op 1 juli. Deze keer stijgt het Wettelijk Minimumloon op 1 januari 2023 met 10%. Dat is een percentage wat hard nodig is om de stijgende prijzen bij te kunnen houden. Ook deze keer willen wij dat alle lonen stijgen met hetzelfde percentage. Wanneer dit niet gebeurt, zal het verschil in loon tussen de verschillende functies wegvallen of te klein worden. Dat is niet uitlegbaar wat ons betreft. Dit is ook altijd het argument geweest om de stijging van het WML te volgen, dan is dat nu ook het geval!
CNV Vakmensen wil afspraken maken voor een vergoeding voor de gemaakte reiskosten. Wij stellen een kilometervergoeding van 21 cent per kilometer tot maximaal 50 kilometer enkele reis voor. 
Daarnaast zien we dat door tekort aan personeel op veel plaatsen de werkdruk oploopt. Er moet een betere balans tussen werk en privé komen. Wij doen daarvoor concrete voorstellen, zoals het terugbrengen van de bandbreedte van 35% naar maximaal 15% en wij willen dat iedereen werknemers met uitzondering van weekendkrachten, het recht krijgt op één aaneengesloten weekend vrij in de vier weken. 
In de bijlage stuur ik jullie de bijgewerkte inzetbrief voor het vervolg van de cao-onderhandelingen. De brief is aangepast op de afspraken die al zijn gemaakt in de tussen cao en aangevuld met het nieuwe stijgingspercentage van het Wettelijke Minimumloon.

De cao-onderhandelingen staan gepland op:

- donderdag 10 november om 14.00 uur;
- Maandag 21 november om 10.00 uur;
- Dinsdag 13 december om 14.00 uur.
Aansluitend aan de cao-onderhandelingen ontvangen jullie een update via de nieuwsbrief. Graag zou ik ook direct met jullie van gedachten wisselen en tussen de onderhandelingen in een online bijeenkomst plannen. Geef je op via jouw email adres, dan ontvang je een datum, tijdstip en link. 

Dan nog even dit

Op dit moment is er nog ruimte in onze onderhandelingsdelegatie. Tijdens de onderhandelingen zal Marianne Blokker, werkzaam bij Wibra, deel uitmaken van de onderhandelingsdelegatie. Wil jij ook graag mee? Er is nog een plaatsje vrij. Stuur mij even een e-mail: j.twerda@cnvvakmensen.nl  
Goed om te weten; in de cao zijn afspraken gemaakt, dat een lid van de bond deel kan nemen aan cao-onderhandelingen en hiervoor 4 dagen beschikbaar heeft. Jouw werkgever moet je dus doorbetaald de ruimte geven dit te doen. 

Volg het traject op de cao-pagina

Met de start van dit cao-traject kun je de ontwikkelingen blijven volgen op onze cao-pagina. Je kunt er ook je vragen stellen en je mening geven. Ga direct naar de cao-pagina. 

Jacqueline Twerda, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2300 6214 / j.twerda@cnvvakmensen.nl

Downloads