Stem over het resultaat Cao Dierenspeciaalzaken

Afgelopen maand hebben CNV Vakmensen en de werkgevers in de detailhandel in dierenspeciaalzaken, aquariumspeciaalzaken en hengelsportspeciaalzaken én ook voor medewerkers in de detailhandel in muziekinstrumenten en bladmuziek, pianostemmers en pianotechnici een onderhandelingsresultaat bereikt voor een cao voor 1 jaar. Graag vernemen wij of je hiermee kan instemmen.

Loonparagraaf

In de cao is een jaarlijkse loonsverhoging afgesproken die op 1 januari 2023 is ingegaan. Die loonsverhoging wordt bepaald aan de hand van een vastgestelde formule die bestaat uit drie onderdelen. Zodra deze onderdelen definitief zijn vastgesteld door het CBS, kunnen wij ze gebruiken in de berekening. In het geval de indexen nog niet vastgesteld zijn, dan worden deze zoals bekend op 1 april van het jaar van de loonstijging vastgesteld.
De uitkomsten van de drie onderdelen zijn:
  • De afgeleide consumentenprijsindex (CPI) is 11,8%
  • De uitkomst van de onderhandeling is 3%
  • De omzet detailhandel non-food is 12,9%
De percentages van de genoemde 3 onderdelen worden bij elkaar opgeteld en gedeeld door 3. De uitkomst is het percentage waarmee de schaalbedragen van de loonschalen per 1 januari 2023 worden aangepast. Deze 3 percentages bij elkaar opgeteld en gedeeld door 3 heeft een mooi percentage van 9,23% (!) loonsverhoging opgeleverd. Dit betreft een meer dan markt conforme loonafspraak. 
Omdat in september 2022 al over de loonsverhoging is onderhandeld, betreft dit onderhandelingsresultaat verder nog maar een beperkt aantal afspraken.  

Reiskosten

CNV Vakmensen heeft voorgesteld om een minimum reiskosenvergoeding af te spreken ter hoogte van het maximaal hiervoor fiscaal vastgelstelde. Werkgevers hebben hiermee ingestemd. Dat is goed nieuws. 

Andere afspraken

Verder is afgesproken om het opleidingsbudget te verhogen aangezien alles in het afgelopen jaar duurder is geworden, en zo ook dus opleidingen. 
Doordat de omvang van bedrijven in de sector toeneemt is er behoefte aan een extra loonlijn in het loongebouw. Afgesproken is om een loongroep VI aan het loongebouw toe te voegen. CNV Vamensen heeft dit door een eigen functie-waarderingsspecialist laten checken. Hij kon zich hierin vinden. 
Tot slot zijn er een aantal protocolafspraken gemaakt, waar we gedurende de looptijd van de nieuwe cao mee aan de slag gaan, en een aantal redactionele aanpassingen.
In de bijlage bij deze nieuwsbrief tref je de volledige tekst aan van het onderhandelingsresultaat.  

Nu is het woord aan jou 

Dit onderhandelingsresultaat is het maximaal haalbare wat we door onderhandelen hebben kunnen bereiken. De afspraken die nu ter stemming voorliggen, in combinatie met de al eerder afgesproken loonsverhoging, vindt CNV Vakmensen een mooi en passend resultaat. Maar nu is het woord aan jou.
Klik hier om naar de digitale stemming te gaan. Stemmen kan tot en met 6 juli 2023.

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, laat het mij weten via onderstaande contactgegevens.

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is nieuws over de cao te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. 
Voor medewerkers in de detailhandel in dierenspeciaalzaken, aquariumspeciaalzaken en hengelsportspeciaalzaken tref je de cao-pagina hier.
Voor medewerkers in de detailhandel in muziekinstrumenten en bladmuziek, pianostemmers en pianotechnici tref je de cao-pagina hier.
 
Martijn den Heijer, bestuurder/onderhandelaar
T 030 751 1950 / m.denheijer@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error