Leden Aegon stemmen over het overgangsprotocol Aegon-a.s.r.

Zoals ik in de nieuwsbrief van afgelopen woensdag ook heb geschreven, hebben wij op 16 juni 2023 een akkoord bereikt met a.s.r. en Aegon over het overgangsprotocol voor de medewerkers van Aegon die per 1 oktober 2023 overgaan naar a.s.r.

Het protocol heb je ontvangen en gisteren zijn er informatie sessies gehouden en is het protocol toegelicht.

Doel van het protocol

Met het protocol worden de verschillen die er arbeidsvoorwaardelijk ontstaan bij de overgang opgevangen. Wettelijk moeten de arbeidsvoorwaarden bij een overname gerespecteerd worden. Praktisch is dit lastig uitvoerbaar. Daarnaast ontstaat er verschil in arbeidsvoorwaarden tussen medewerkers in de nieuwe organisatie. Met de afspraken in het protocol is geprobeerd om een gelijkwaardig pakket aan arbeidsvoorwaarden aan de medewerkers van Aegon aan te kunnen bieden. 

Breng je stem uit

Nu is het aan de leden om hun stem uit te brengen over het protocol. Als de leden instemmen dan zullen vanaf 1 oktober 20230 de cao van a.s.r. én het protocol op de arbeidsvoorwaarden van Aegon medewerkers, die overgaan naar a.s.r., van toepassing zijn.

LET OP: leden ontvangen hierna een apart bericht om te stemmen!

Je kunt tot 14 juli 12:00 uur je stem uitbrengen.

Als bijlage stuur ik je het protocol en de cao van a.s.r.

Ledenbijeenkomst

Zoals ik in de nieuwsbrief afgelopen woensdag heb aangegeven wil ik ook graag een toelichting geven op het protocol en de overgang. Hiervoor organiseer ik twee digitale bijeenkomsten.

Maandagavond 3 juli 20:00 uur

Dinsdagmiddag 4 juli 15:00 uur

Stuur mij een email waarin je aangeeft aan welke bijeenkomst je wilt deelnemen. Ik stuur je dan de link.

Vervolg

Als de leden van de bonden instemmen met het protocol, dan zullen alle werknemers van Aegon een individueel aanbod ontvangen en gaan zij per 1 oktober over naar a.s.r. Vrijdag 14 juli zullen we je informeren over de uitkomst van de ledenraadpleging.

Er zijn ook werknemers van Aegon die niet mee over gaan. Als jij tot deze groep behoort en vragen hebt, dan kun je natuurlijk ook contact met mij opnemen. 

Mede namens de kaderleden,

Henk Jongsma
Bestuurder CNV Vakmensen
E h.jongsma@cnvvakmensen.nl
M 06 2238 3073

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error