Leden Aegon stemmen in met het overgangsprotocol

Tot vanmiddag 12:00 konden de leden stemmen over het overgangsprotocol. 70% van de leden heeft VOOR het protocol gestemd.

Op 16 juni 2023 hebben we een akkoord bereikt met a.s.r. en Aegon over het overgangsprotocol voor de medewerkers van Aegon. Nu de leden hebben ingestemd met het protocol zal deze worden toegepast op de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers van Aegon die per 1 oktober aanstaande overgaan naar a.s.r.

Doel van het protocol

Met het protocol worden de verschillen die er arbeidsvoorwaardelijk ontstaan bij de overgang opgevangen. Wettelijk moeten de arbeidsvoorwaarden bij een overname gerespecteerd worden. Praktisch is dit lastig uitvoerbaar. Daarnaast ontstaat er verschil in arbeidsvoorwaarden tussen medewerkers in de nieuwe organisatie. Met de afspraken in het protocol is geprobeerd om een gelijkwaardig pakket aan arbeidsvoorwaarden aan de medewerkers van Aegon aan te kunnen bieden.

Vervolg

Alle medewerkers die overgaan naar a.s.r. zullen een persoonlijk overzicht ontvangen van hun arbeidsvoorwaarden per 1 oktober 2023. Het is belangrijk dat je zorgvuldig beoordeelt of de wijzigingen goed zijn toegepast. Als je twijfelt kun je contact opnemen met CNV Info. 030-7511001. Een jurist van het CNV kan je vragen beantwoorden en het overzicht nakijken.

Je mag natuurlijk ook contact met mij opnemen. In augustus zal ik je informeren over het vervolg.


Mede namens de kaderleden,

Henk Jongsm
Onderhandelaar CNV Vakmensen
h.jongsma@cnvvakmensen.nl
06 22 38 30 73