Brede onvrede over cao-eindbod uitgeverijen

Het cao-eindbod van de werkgevers in het Uitgeverijbedrijf leidt tot grote onvrede onder werknemers. We hebben een peiling gehouden onder leden en niet-leden, de uitkomst zegt alles. Wat werkgevers bieden, is echt veel te laag. De inflatie wordt bij lange na niet gecompenseerd.

De cao Uitgeverijbedrijf geldt voor journalisten bij landelijke en regionale dagbladen, maar ook voor grote groepen andere werknemers in de sector, bijvoorbeeld bij de drukkerijen, de distributie, de ict, de klantenservice en sales-afdeling.

Werknemers lopen enorm achter

Uit een peiling van CNV Vakmensen blijkt dat er onder werknemers geen enkele steun is over het loonbod van de werkgevers. De werkgevers noemen het een loonsverhoging, maar dat is het in de praktijk niet volgens de werknemers. De werknemers lopen namelijk inmiddels enorm achter. In de afgelopen twee jaar, met die enorme inflatie, hebben ze omgerekend ongeveer een maandsalaris ingeleverd. Dat moet eerst gerepareerd.

Grote actiebereidheid

We zien dat er een grote bereidheid onder werknemers is om, op wat voor manier dan ook, in actie te komen. De actie van de NVJ op 30 november was al een duidelijk signaal hoe breed de onvrede onder journalisten is. Dat geldt ook voor andere groepen werknemers. We doen een dringende oproep aan de werkgevers om die signalen serieus te nemen en weer met ons het gesprek aan te gaan. Dit eindbod moet van tafel.

Reageren of vragen?

Op de cao-pagina kun je jouw vragen stellen en reageren. Je vindt hier altijd het laatste nieuws over jouw cao en onderhandelingen. Jouw cao-pagina

Donderdag overleg met andere bonden

Komende donderdag overlegt CNV Vakmensen met de andere bonden (NVJ, FNV en De Unie) over volgende stappen.


Erik Maas
Onderhandelaar CNV Vakmensen
e.maas@cnvvakmensen.nl


Peter van Leth
Kaderlid CNV Vakmensen

Wil je reageren op dit bericht?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error