UWV cao-resultaat: laat je stem niet verloren gaan

De gezamenlijke vakbonden en UWV bereikten onlangs een cao- onderhandelingsresultaat. Vanaf dinsdag 7 maart kunnen CNV-leden hun stem uitbrengen. Jij kunt mede het vervolg van het cao-traject bepalen.

Komt er nu een cao tot stand of gaan we eerst het actie-traject in. Laat de beslissing niet aan anderen over. Tot en met vrijdag 17 maart, 12.00 uur kun je stemmen.

Stem over het onderhandelingsresultaat

Vanaf 7 maart kunnen CNV-leden stemmen op het onderhandelingsresultaat. CNV-leden hebben een nieuwsbrief ontvangen met unieke stemcode. Nog lang niet alle CNV-leden hebben gestemd: ongeveer 25% van de leden tot nu toe. CNV-leden die nog niet gestemd hebben, nodig ik van harte uit dit alsnog te doen. Je kunt tot 17 maart 12.00 uur je stem uitbrengen! Alle stemmen van de leden tellen, de positieve en de negatieve stemmen. Laat jouw stem niet verloren gaan: jouw mening telt!
Wij kunnen alleen de stemmen van CNV-leden meetellen die bij ons binnen komen. Sommige andere vakbonden houden een peiling onder niet-leden. Ben je CNV-lid en heb je meegedaan aan zo'n peiling, breng dan ook bij CNV Vakmensen jouw stem uit.

CNV legt het onderhandelingsresultaat neutraal voor

CNV Vakmensen legt het onderhandelingsresultaat neutraal aan jullie voor; het is een resultaat met plussen en minnen. Na 9 onderhandelingsrondes is met onderhandelen het maximale bereikt. Vakbonden kunnen nu niet meer terug naar de onderhandelingstafel. Als jullie het onderhandelingsresultaat in meerderheid onvoldoende vinden, is het voeren van actie de enige mogelijkheid om beweging te forceren. Met een tegenstem spreek je ook uit, dat je bereid bent om in actie te komen.
CNV Vakmensen bespreekt op maandag 20 maart a.s. de uitkomst van de stemming met de CNV-kadergroep en daarna met de collega-vakbonden. Daarna zullen we de uitslag van de stemming aan het UWV en jullie bekend maken. 

Nieuwsbrief en unieke stemcode niet ontvangen?

Ben je CNV-lid, maar heb je de nieuwsbrief met de unieke stemcode op 7 maart niet ontvangen, kijk dan eerst of de nieuwsbrief niet in je spam terecht gekomen is. Mocht je de nieuwsbrief  niet ontvangen hebben, stuur mij dan een mail met het verzoek om alsnog je stem uit te kunnen brengen. Stuur de mail aan: Robbim Heins, bestuurder CNV Vakmensen, e-mailadres: r.heins@cnvvakmensen.nl

Vragen en/of opmerkingen

In 4 informatierondes hebben we het resultaat aan leden en niet-leden toegelicht. Heb je de informatieronde gemist of heb je toch nog vragen of opmerkingen, bel of mail mij gerust. Je kan het hele cao-traject volgen op de cao-pagina Cao UWV | CNV Vakmensen Op deze cao-pagina vind je alle verzonden nieuwsbrieven. Je kan daar ook jouw opmerkingen kwijt over het cao-traject. 
Hierna zullen de stemmen geteld worden, de verwachting is dat er omstreeks 20 maart bekend is wat de uitkomst van de stemming is.

Mede namens Jos Tummers, lid onderhandelingsdelegatie CNV,
Robbim Heins, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1987 / r.heins@cnvvakmensen