Vul de enquête UWV / uitvoeringsinstanties in

In 2020 vroeg CNV aan jou als ervaringsdeskundige: hoe functioneren de uitvoeringsorganisaties en hoe kunnen we verbeteren? Massaal gaven jullie antwoord. Jullie adviezen zijn vrijwel geheel overgenomen door de tijdelijke commissie uitvoeringsorganisaties. Sindsdien is er veel gebeurd en veel is ook niet veranderd. Hoog tijd om aan jou te vragen hoe de vlag er nu bij staat. De uitkomsten van deze enquête zullen we gebruiken om voor jullie belangen op te komen, richting politiek en media, maar ook om te kijken hoe we jullie kunnen ondersteunen.

Achtergrond

CNV heeft die eerste uitvraag in 2020 gepresenteerd aan de tijdelijke onderzoekcommissie uitvoeringsorganisaties. Vrijwel alle CNV-aanbevelingen zijn door de commissie van Tweede Kamerleden overgenomen. Jullie keken breder dan alleen de overheid. Daarom sprak het CNV-advies vrijwel iedereen aan.
De zes belangrijkste uitkomsten van de CNV-uitvraag waren:

  • Politici, vraag medewerkers op de werkvloer of jouw idee uitvoerbaar is. Dat geldt ook voor een regeerakkoord.
  • Directie/leiding, stuur niet meer alleen op hoeveelheid en richt je op de kwaliteit van het werk
  • Directie, als iemand op de werkvloer een signaal afgeeft, zorg dat die niet halverwege de hiërarchie stranden. Koppel als directie naar de signaalgever terug.
  • Kabinet, ga achter je medewerkers staan, sta achter de uitvoeringsorganisatie
  • Politici, ambtelijke top: toon lef en zeg vaker nee tegen moties, nieuwe wet- en regelgeving
  • Leiding en medewerkers, werk samen aan een open en veilige cultuur, waarbij kritiek, feedback, transparantie en vakmanschap centraal staan

Lees meer over het eerste CNV-onderzoek uit 2020 op 'Luister beter naar ambtenaren op de werkvloer’ - Nieuws | CNV

Enquête

Het invullen van de enquête duurt maximaal 10 minuten en kan worden ingevuld tot en met 8 mei 2024.  De enquête staat ook open voor niet-leden: deel deze enquête dus gerust met jouw collega’s. Klik hier om de digitale enquête in te vullen Krijg je deze nieuwsbrief per post omdat we geen e-mailadres van jou hebben, dan vind je de link in de nieuwsbrief op de cao-pagina UWV:  Cao UWV | CNV

Heb je nog vragen

Mocht je vragen hebben of opmerkingen dan kun je contact opnemen met Anneke Scheurink (bestuurder Relatie en Advies) via a.scheurink@cnv.nl Bij voorbaat dank voor het invullen!
WIl je ook sneller nieuwsbrieven ontvangen, dus per e-mail? Ga dan naar de website en pas jouw gegevens aan

Mede namens

Bart Schnoor, bestuurder AV
Juan Schot, bestuurder AV
Herman Ploem, adviseur
Anneke Scheurink, bestuurder Relatie en Advies
Roel van Riezen, bestuurder AV


 

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error