Loonsverhoging UWV schuift richting inflatie

In de vorige nieuwsbrief schreef CNV Vakmensen: de inflatie is nu boven de 5%. Dan meet je hoeveel je boodschappen en energie in november 2021 duurder waren dan precies een jaar geleden, november 2020. Het jaargemiddelde van de inflatie over 2021 lijkt uit te komen tussen de 2,3% en 2,7%.

Loon

UWV bood vorige week nog 2,2% loonsverhoging. UWV biedt nu 2,7% loonsverhoging plus verhoging van de pensioenpremie. Daarnaast nog €100 eenmalig. Als die €100 iets hoger wordt, zou je daar de extra pensioenpremie in 2022 van kunnen betalen. Verder wordt 5 mei dan in de lustrumjaren een doorbetaalde vrije dag. Dat bod deed UWV op 13 december. In de vorige nieuwsbrief kon je al lezen, dat de thuiswerkvergoeding goed geregeld wordt in de cao.

Looptijd

Dit alles in een cao van 1 jaar. Want als de inflatie in 2022 gek blijft doen, kunnen we daarover in de volgende cao overleggen.

Reiskosten

UWV heeft autovergoeding verhoogd van 10 naar 12 eurocent per kilometer, en nog steeds 15 eurocent met de fiets. UWV vergoedt fietsen naar het station ook. Autovergoeding tussen 10-45 kilometer. Soms kun je alleen met auto naar station. UWV bekijkt nog hoe ze dat kan vergoeden.

Flex en vast

CNV Vakmensen wil Goede Vrijdag ook doorbetaald vrij voor uitzendkrachten. Ook moet het percentage vaste banen van CNV Vakmensen nog verder omhoog. UWV wil wel verder omhoog, maar wil alleen een percentage vastleggen dat UWV ook waar kan maken.

Eerder met pensioen

Eerder met pensioen en 80-90-100: zit weinig beweging in de gesprekken hierover.

Volgend overleg op 16 december 

Het houdt dus allemaal niet over, maar zou mogelijk wel net de inflatie dekken. Donderdag 16 december praten we verder in een ingelast extra cao-overleg.

Laat je horen

Heb je iets te vragen of op te merken? Ga dan naar de cao-pagina!. Je kunt deze altijd makkelijk vinden door op www.cnvvakmensen.nl in de cao-zoekbalk: UWV in te vullen.

Roel van Riezen, onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 5160 2034 / r.vanriezen@cnvvakmensen.nl