CNV overal te beluisteren bij UWV

Eind vorige week heeft UWV een podcast over de cao op de DWU-pagina gezet. En op 26 september was het symposium over de cao van UWV. Die kun je ook terughoren. CNV Vakmensen laat daar zien hoe CNV werkt: we luisteren naar jou, halen daar trends uit, en verzilveren die voor jou. Is de nieuwste trend de 36-urige werkweek?

Op deze nieuwsbrief kun je ook weer reageren op de website: Cao UWV | CNV Vakmensen. Bijvoorbeeld wat volgens jou naast loon het nieuwe speerpunt moet zijn van CNV Vakmensen.

Cao-commissie CNV Vakmensen: agendapunten

Als CNV Vakmensen hebben we een meedenkteam: deze noemen we de cao-commissie. De cao-commissie komt op 24 oktober weer bij elkaar. Er zijn dan zijn er twee belangrijke agendapunten:
  1. vaststellen cao-voorstellenbrief CNV Vakmensen. Dat doen we op basis van de CNV-enquête die de afgelopen maanden uitstond. De enquetes van leden zijn beslissend, de stem van niet-leden adviserend.
  2. de veranderingen in het pensioen: we moeten kiezen tussen het solidaire pensioensysteem en het flexibele pensioensysteem. Beide geven meer kans op indexaties. Tegelijk is de kans op korting ook groter. In het solidaire systeem is het gemakkelijker om met een buffer kortingen te voorkomen.

Stuur de nieuwsbrief aan je collega door

Zoals op het cao-symposium al gezegd is: ‘de bedrijven met veel CNV-leden hebben betere cao's dan bedrijven met weinig CNV-leden’. Stuur deze nieuwsbrief dus door en maak je collega nu lid van CNV Vakmensen: ga hiervoor naar  op Werf een nieuw lid

Robbim Heins, waarnemend bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1987/ r.heins@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error