CNV-stemming cao UWV 60% voor 40% tegen

CNV-leden brachten de afgelopen weken hun stem uit. De CNV-kaderleden vonden het net niet goed genoeg. Maar de CNV-leden beslissen of de cao er komt.

De uitslag

35,8% van de CNV-leden heeft een stem uitgebracht. Daarvan stemde 59,3% voor, dus 40,7% tegen. Daarmee is CNV dus voor het eindbod. De CNV-leden hebben duidelijk verschillend gestemd.

De inhoud

De plus: de loonsverhoging van deze cao-UWV samen met de loonsverhoging van de vorige cao-UWV is hoger dan die bij cao Rijk over dezelfde periode.
De min: bij UWV verdien je minder dan bij bijvoorbeeld bij Rijk. Het verschil zit in de 36-urige werkweek bij Rijk en 38 uur bij UWV. Daardoor is jouw uurloon lager. Ook is UWV minder aantrekkelijk als werkgever door de 2 uur langere werkweek.

Inzet CNV volgend jaar

Jullie konden ook opmerkingen maken bij het stemmen. De meest gemaakte opmerking naast de loonsverhoging is: op naar de 36-urige werkweek. Daarom zal de inzet van CNV volgend jaar een 36-urige werkweek zijn. 

Is er nu een cao?

Niet alle bonden hebben een meerderheid voor. CNV wacht nu even af wat die vakbonden gaan doen. CNV zal geen actie voeren, omdat de CNV-leden voor hebben gestemd. Na verloop van tijd zal CNV de cao tekenen. En als één bond tekent, is er een cao. Dit is zo geregeld in de wet. Maar nu dus nog niet. Eerst zijn de andere bonden aan zet. De loonsverhoging zullen we later met terugwerkende kracht met onze handtekening afdwingen. Maar die loonsverhoging laat dus mogelijk nog even op zich wachten.

Reageren

Je kunt reageren op Cao UWV | CNV

Roel van Riezen, bestuurder CNV
M 06 5160 2034
r.vanriezen@cnv.nl