CNV-activiteiten bij UWV

Het cao-seizoen komt er weer aan. Tijd om op een rijtje te zetten wat CNV Vakmensen allemaal oppakt bij UWV.

Cao-planning

CNV Vakmensen heeft een cao-commissie. Dat zijn medewerkers van UWV, die ook kaderlid zijn van CNV Vakmensen. Dat zou jij ook kunnen worden, als je wilt. Die groep mensen begeleidt mij bij het cao-overleg. We beginnen altijd met een enquête onder de CNV-leden: wat willen jullie in de cao? De cao-commissie wil die enquête graag samen uitzetten met de andere vakbonden. We kijken nu of dat lukt. Je krijg de eigen of gezamenlijke enquête in januari. Daarna maakt de cao-commissie de CNV-voorstellenbrief. De uitslag van de CNV-invullers van de enquête is bepalend. De mening van de overige invullers nemen we als advies mee. 
De cao-onderhandelingen zijn voorlopig gepland op 28 februari, 13 maart, 27 maart, 17 april. Roel van Riezen en jullie collega Jos Tummers vormen de CNV-delegatie. Je kan het hele cao-traject volgen op de cao-pagina UWV: Cao UWV | CNV Vakmensen

Opstarttijd K & S

De medewerkers kregen jarenlang niet de opstarttijd betaald. Ze moesten dus 10 tot 15 minuten voor werktijd aanwezig zijn. Door inzet van CNV Vakmensen hoeven ze niet meer van tevoren aanwezig te zijn. Het eerste telefoontje zal daardoor later zijn. CNV Vakmensen heeft voor 17 januari opnieuw bij UWV geagendeerd, dat de opstarttijd ook over het verleden betaald moet worden.

Functiewaardering

Bij diverse afdelingen lopen bezwaarprocedures. De CNV-deskundige heeft het er druk mee. Want die heeft een onafhankelijke stem in de procedure. We gaan ook zorgen dat functiewaardering in de toekomst duidelijker geregeld wordt.

Nieuw cao-boekje

Samen met UWV zijn we het cao-boekje aan het herschrijven. Zodat iedereen snapt wat erin staat, en het gemakkelijk kan vinden.

Pensioen

De wet zegt dat we het pensioen bij UWV moeten aanpassen. Ook CNV wilde die nieuwe wet. In de loop van het voorjaar hopen we met UWV een akkoord te bereiken over de wijzigingen. Daarna leggen we alles uitgebreid uit. En we ronden af met een stemming onder alle vakbondsleden bij UWV: werkend en gepensioneerd. Doel is een pensioen wat nog steeds solidair en stabiel is, maar meer evenwicht geeft tussen jong en oud. En met meer kans op indexering.

Voor de klant

CNV is er niet alleen voor de medewerker van UWV. CNV heeft ook een beleidsafdeling die regelmatig overlegt met Den Haag en met UWV over wetgeving en uitvoering. Daarnaast is er regelmatig overleg tussen juristen van CNV en juristen van UWV over voorbeelddossiers. 

CNV Vakmensen wenst jou fijne feestdagen!

Roel van Riezen, bestuurder
M 06 5160 2034 / r.vanriezen@cnvvakmensen.nl