Cao-webinar UWV verplaatst naar 26 september 13.30-15.00 uur

CNV Vakmensen is blij, dat de cao-webinar nu toch doorgaat, ondanks eerdere organisatorische problemen. Doe mee, en maak ook collega's enthousiast. Want daar kun je je mening kwijt. Opgave via de DWU-pagina. In deze nieuwsbrief verder het nieuwe cao-boekje, en een overzicht van diverse cao-afspraken die nog ingevuld moe(s)ten worden.

Op 1 september was er overleg tussen CNV Vakmensen, UWV en de andere vakbonden. Daar is besloten:
  • Het cao-boekje is al enige tijd rond. Ook CNV Vakmensen had de publicatie-tekst nog niet. Maar gelukkig kunnen we je nu in de bijlages de actuele boekjes van de cao en van het sociaal plan sturen.
  • Per 1 januari 2023 start het verlofsparen.
  • De iets gewijzigde cao-planning is: 24 oktober versturen voorstellenbrieven, cao-overleg op 27 oktober, 16 november, 24 november. De data in november zijn dezelfde gebleven, waardoor we nog steeds ruim voor 1 januari een cao kunnen hebben.
  • CNV Vakmensen had vorig jaar gevraagd om te stoppen met prestatiebeloning voor het management. UWV heeft het proces vrijwel afgerond om hiermee te stoppen.
  • De vergoeding voor de thuiswerkplek proberen we in 2023 zo vorm te geven, dat ook jouw collega's met een uitkering er iets aan hebben. Dat is afgelopen jaar helaas niet helemaal goed gegaan, waardoor sommige collega's die dit het hardste nodig hebben op hun uitkering gekort zijn.
  • Naast drie collega's met een vaste baan staat bij UWV één collega met een tijdelijk contract of uitzendcontract. Op verzoek van CNV Vakmensen heeft al een heel aantal mensen een vast contract gekregen.
  • Bij K&S krijgen we vragen of alle gewerkte tijd wel betaald wordt. Want volgens de rechter moet ook de inlogtijd betaald worden. Volgens UWV wordt alle tijd betaald, en kost het inloggen hoogstens 30 seconden. Instructies waar het anders staat, zijn verouderd en gelden niet.
CNV Vakmensen overlegt al deze zaken voor jou. Doen we dit goed zo? Heb je nog suggesties? Je kunt je mening kwijt op de cao-webinar, of natuurlijk op onze website.

De CNV-enquête over de cao-voorstellen staat trouwens nog open, je kunt die nog invullen via deze link.
Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, dan kan je de enquête vinden op de cao pagina. Ga naar www.cnvvakmensen.nl/caos  en type UWV in het cao zoekveld. Je vindt de link naar de enquête in de nieuwsbrief van 9 juni.

En wist je dat je een leuk cadeau krijgt, als je een collega CNV-lid maakt? Kijk hier voor deze speciale actie.
Ontvang je deze nieuwsbrief per post, kijk dan op: www.cnv-ledenwerven.nl 


Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 34
E:  r.vanriezen@cnvvakmensen.nl 

Downloads