Toekomst Pensioen Zorgverzekeraars Nederland

Op 1 juli 2023 is de Wet toekomst pensioen (Wtp ) in werking getreden. Deze wet heeft als doel het pensioenstelsel evenwichtiger, flexibeler, persoonlijker en transparanter te maken.

Wat betekend dit voor jou ?

Er zijn inmiddels diverse overleggen over pensioen geweest tussen jullie werkgever en vakorganisaties en ook met het pensioenfonds SBZ. Bijna alle onderdelen van de nieuwe pensioenregeling zijn onderling en met het pensioenfonds besproken en vastgelegd in het wettelijk verplichte transitieplan.

In dit plan moet worden verantwoord, waarom de overgang ( transitie ) naar het nieuwe stelsel als geheel evenwichtig is. Daarmee wordt bedoeld dat de lusten en de lasten eerlijk over alle deelnemers aan het pensioenfonds worden verdeeld. De deelnemers zijn werkenden, gepensioneerden en deelnemers, die niet langer actief pensioen opbouwen (omdat ze zijn overgestapt naar een andere werkgever ).

Als lid mag je stemmen

Het transitieplan zal aan de leden van de vakorganisaties  worden voorgelegd ter stemming.  Jullie worden zo snel mogelijk geïnformeerd wanneer dit gebeurd. Voordat wij dit doen, maken we een brochure om toe te lichten wat de nieuwe pensioenregeling voor je betekent. Om een idee te krijgen, wat die nieuwe regeling inhoud is samen met jullie werkgevers een communicatiedocument opgesteld, die is bijgevoegd aan dit bericht. Hierin vind je een samenvatting van de regeling en de keuzes die je daarbij kunt maken bij SBZ.

Vragen ?

Pensioen is best ingewikkeld, veel informatie kun je vinden op onze website

Alles over pensioen en AOW: geld voor later | CNV - Thema's | CNV

Als je wilt reageren op dit bericht kun je contact opnemen met bestuurder Andre Mulder via a.mulder@cnv.nl.

Andre Mulder
Bestuurder CNV
a.mulder@cnv.nl



Downloads