Start gesprekken over CNV cao

Op 10 april 2024 is er een gesprek geweest tussen het CNV bestuur en de vertegenwoordigers van de bonden van het oude CNV Connectief, CNV Jongeren, CNV Vakcentrale en CNV Vakmensen. Het was een technisch overleg om te bepalen hoe wij het overleg over een geharmoniseerde cao kunnen vormgeven.

Eerst de leden, dan gesprekken over vorm en inhoud

Op dit moment zijn er voor de CNV-medewerkers nog 3 cao’s (van het oude CNV Connectief, CNV Vakcentrale en CNV Vakmensen) en 1 arbeidsvoorwaardenregeling (van CNV Jongeren) van toepassing. Dat moet 1 cao worden. En hoewel veel zaken op elkaar lijken, zijn er toch verschillen. Wij hebben er nog niet over gesproken hoe wij de nieuwe cao invulling gaan geven. De vakbondsvertegenwoordigers namens de medewerkers hebben aangegeven daarvoor eerst in gesprek te willen gaan met de leden. Wat willen de leden, wat vind jij belangrijk, dat zal ons motto in deze onderhandelingen zijn. Om de verwachtingen te managen, zeggen wij daarbij wel dat niet alle wensen gehonoreerd kunnen worden, want zo werken onderhandelingen niet. Voor ons is belangrijk om te weten wat jij en jouw collega’s belangrijk vinden, dan kunnen wij onze inzet bepalen. 25 juni 2024 is het volgende overleg met het bestuur gepland, tenzij wij of één van ons aangeeft dat dit niet kan.

Wanneer zijn de ledenbijeenkomsten?

De ledenbijeenkomsten, om te vertellen wat de verschillen zijn en te horen wat jij en je collega’s belangrijk vinden, zullen door ieder van ons apart worden aangekondigd. Dat zal, als dat mogelijk is, voor 25 juni 2024 plaatsvinden. Lukt dat niet, dan zullen wij het CNV-bestuur laten weten dat wij het gesprek van 25 juni 2024 willen uitstellen.  

Data vervolgoverleggen al wel bekend

Omdat onze agenda’s anders vol lopen, hebben we al wel vast de data voor de volgende overleggen gepland:

  • 25 juni 2024
  • 10 en 11 juli 2024
  • 5 september 2024
  • 2 oktober 2024
  • 30 oktober 2024

Op de hoogte

Juist omdat wij jouw mening belangrijk vinden, houden wij jou natuurlijk op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Jerry Pique, namens leden van oud CNV Connectief en CNV Jongeren

Ike Wiersinga, namens leden van oud CNV Vakcentrale

Roel van Dijk, namens leden VvP van oud CNV Vakmensen

 

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error