Al het nieuws

Onderhandelingsresultaat cao VGZ

Donderdag 7 november heeft CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat bereikt met VGZ over een nieuwe cao. De nieuwe cao heeft een looptijd van 17 maanden waarbinnen de salarissen en salarisschalen met totaal 4,25% zullen gaan stijgen.

Looptijd en loonsverhoging
Na een lange dag van 7 uur onderhandelen, hebben we een onderhandelingsresultaat bereikt met VGZ over een nieuwe cao. De nieuwe cao heeft een looptijd van 17 maanden; van 1 januari 2020 tot en met 31 mei 2021. Tijdens de looptijd zullen op twee momenten de salarissen en salarisschalen structureel worden verhoogd. Op 1 januari 2020 vindt er een verhoging plaats van 3% en op 1 januari 2021 vindt er een verhoging plaats van 1,25%.

Bijeenkomsten
Op dinsdag 19 november is er een gezamenlijke bijeenkomst van de vakbonden op zowel de locatie in Arnhem als in Eindhoven. Tijdens deze bijeenkomst zullen wij het resultaat komen toelichten. De bijeenkomst in Arnhem vindt plaats in het Café van 13.00 tot 14.00 uur. In Eindhoven vindt de bijeenkomst plaats in VZ1.02 Fellenoord van 16.00 tot 17.00 uur. Laat even weten of je aanwezig zult zijn bij de bijeenkomst. Aanmelden kan via r.wonnink@cnvvakmensen.nl.

Onderhandelingsresultaat
De tekst voor het onderhandelingsresultaat wordt nu uitgewerkt. Zodra de tekst van het onderhandelingsresultaat definitief is, zullen wij deze naar jullie toesturen.

Stemmen
Vanaf 20 november kun je je stem uitbrengen over het bereikte onderhandelingsresultaat. Hier ontvang je van ons separaat een bericht over. Stemmen kan tot en met 30 november.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 42 65
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl

“Stop de kortingen op ons pensioen, voorkom verhoging van de premie en geen verlaging van de toekomstige opbouw.” Teken de petitie op: https://geenpensioenskortingen.petities.nl/