Onderhandelingen cao a.s.r. zijn nu echt gestart

Het is even stil geweest maar vandaag zijn de cao onderhandelingen echt gestart. Partijen hebben hun voorstellen toegelicht en er zijn proces afspraken gemaakt voor het vervolg.

Onderzoek loongebouw

Inmiddels heeft er een onderzoek plaats gevonden naar het loongebouw van  a.s.r. Deskundigen van de bonden zijn bij dit onderzoek betrokken geweest. Het was niet mogelijk om vandaag al een toelichting te geven op de uitkomsten maar dit staat gepland voor het volgende overleg op 23 april.

Voorstellen a.s.r.

a.s.r. heeft in de toelichting op de voorstellen aangegeven dat er voor a.s.r. een direct verband is tussen een eventuele aanpassing van het loongebouw en de loonafspraak. Met andere woorden: als er kosten zijn verbonden aan de aanpassing van het loongebouw dan zal dit van invloed zijn op de loonsverhoging die er kan worden afgesproken.

Andere voorstellen van a.s.r. hebben betrekking op de functie van medewerker buitendienst, de vorm waarin vakantie opgenomen en verantwoord moet worden, mobiliteit, duurzaamheid en vitaliteit.

De voorstellen van a.s.r. zijn nog redelijk abstract. We hopen dat deze in de volgende overleggen, mede gezien de uitkomsten van de survey, meer concreet ingevuld worden.

Voorstellen CNV

Het CNV heeft ook haar voorstellen toegelicht. Zie bijlage. Hierbij hebben wij aangegeven dat wij in de afspraken die wij willen maken m.b.t. het loongebouw de afspraken over de garantie op perspectief, die zijn gemaakt in het overgangsprotocol, zullen meewegen.

Vervolg

Op 23 april is het volgende overleg gepland. Hierna zullen we je opnieuw informeren.

Heb je vragen of wil jij iets doen voor het CNV? Stel ze hieronder op de cao-pagina of neem dan contact met mij op.

Namens de kaderleden,

Met vriendelijke groet,

Henk Jongsma
M h.jongsma@cnv.nl
T 06-22383073

 

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error