Dan maar naar Maarten Camps

UWV-ers hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Alles voor je buurman of buurvrouw, die geen baan heeft. Ook als de werkdruk hoog is. Ook als dat betekent dat je een pauze moet overslaan of ‘s avonds nog even moet inloggen. Ook nu we elkaar al maanden niet meer zien.

Werknemers die zó hard werken verdienen een goede werkgever. Een stabiele baan met eerlijke beloning ligt aan de grondslag van een weerbare maatschappij. Zeker nu. Zeker bij UWV die daarin een voorbeeldfunctie heeft. Maar UWV vindt dat blijkbaar niet.

In het kort:

  • UWV vindt 1,3% zelf een goed bod, terwijl dat lager is dan de inflatie van 1,8% in februari. Je gaat er dus op achteruit.
  • 25% van de werknemers heeft geen vast contract, terwijl vorig jaar is afgesproken dat dit niet meer dan 15% mag zijn. Dat is dus 10% teveel.
  • De meeste UWV-ers werken in de laagste loonschalen en de thuiswerkvergoeding van UWV dekt volgens het NIBUD de maandelijkse kosten niet. Je betaalt zelf ongeveer €220 per jaar terwijl je ook al je privéruimte opgeeft.
  • UWV wil de oneerlijke bonussen niet afschaffen en nog geen uitspraken doen over keuzevrijheid na de coronacrisis.

Vervolg

Op 8 april spreken de vakbonden met RvB-voorzitter Maarten Camps. Onze boodschap is: kom op voor je mensen! We vragen geen gouden bergen. We willen eerlijke vergoedingen en eigen regelruimte. Want de UWV-ers hebben dat verdiend.

Wat vind jij?

Wat vind jij van de voorgestelde 1,3% loonsverhoging? Laat het weten op JeAchterban.nl/UWV. JeAchterban is het community platform waar je kunt meepraten over jouw cao.

Roel van Riezen, onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 51 60 20 34 / r.vanriezen@cnvvakmensen.nl