Al het nieuws

CNV zet ambtenaar centraal

In de Tweede Kamer is begin 2020 een tijdelijke commissie gestart die onderzoek gaat doen naar ‘de problemen van uitvoeringsorganisaties en hoe de menselijke maat weer terug kan komen in het parlementaire proces’. CNV gaat daar jouw inbreng presenteren.

Vul daarom deze enquête  https://q.crowdtech.com/7ii8DLSPbE-v8lSzs4-R5A in en stuur deze nieuwsbrief door naar zoveel mogelijk collega’s, zodat zij de enquête ook invullen.

Dagelijks werk verrichten als ambtenaar geeft veel voldoening, omdat je daarmee de publieke zaak dient. Door jouw inzet en betrokkenheid worden uitkeringen, toeslagen of rijbewijzen verstrekt, worden er controles uitgevoerd op de in- en uitvoer van producten en diensten. Worden mensen weer aan werk geholpen en aangiftes van ondernemers of particulieren bekeken en belastingen geïnd. In de dagelijkse uitvoering gaat ontzettend veel goed, maar helaas komen fouten steeds meer en heftiger in het nieuws. Dit doet wat met jouw werkplezier. 

CNV wil graag de medewerkers zelf centraal stellen. Door allerlei processen, procedures, nieuwe wetten en systemen, wordt vergeten de werkvloer aan het woord te laten. CNV laat de stem van de werkvloer horen en gaat met de input de komende maanden de discussie aan.

Wij vragen maximaal 10 minuten van jouw tijd om mee te werken aan een enquête. Verspreid deze enquête ook onder jouw collega’s, want hoe meer medewerkers de enquête invullen, hoe krachtiger wij de stem van de medewerkers kunnen laten horen.

https://q.crowdtech.com/7ii8DLSPbE-v8lSzs4-R5A

Op de LinkedIn-pagina ‘Ambtenaar centraal’ vind je de enquête, blogs en kun je jouw mening delen.

Een belangrijke plek om online met ons en met jouw collega’s in gesprek te gaan, is Je Achterban. Het is het platform van CNV Vakmensen om vragen te stellen aan onze cao-experts, ook als je geen lid bent. Ook hier vind je blogs over UWV vanuit CNV en kun je het cao-traject volgen.
Ga hier naar de UWV-pagina op Je Achterban

De komende maanden gaan wij graag in gesprek met jou en jouw collega’s. Wil je mee doen in ons projectteam, dan kun je je nu al melden bij Loek Schueler, e-mail: l.schueler@cnv.nl.
Wij zien uit naar jouw input en betrokkenheid. Laat je stem horen!                                                                        

Hartelijke groet,

Loek Schueler, projectleider CNV (l.schueler@cnv.nl)

Gabriëlla Buisman, bestuurder CNV Connectief voor Belastingdienst en CAK

Anselma Zwaagstra, bestuurder CNV Connectief voor SVB

Roel van Riezen, bestuurder CNV Vakmensen voor UWV en CBR

Herman Ploem, onbezoldigd bestuurder CNV Connectief voor DUO