Uitnodiging actievergadering LCGlass

In deze nieuwsbrief lees je de terugkoppeling van de ledenbijeenkomsten over de stemming van het eindbod en nodig ik je namens de kaderleden uit voor een actievergadering over het vervolg op maandag 29 januari.

Tijdens de beide ledenraadpleging vanmiddag hebben jullie bijna unaniem tegen het eindbod gestemd dat de directie heeft uitgebracht tijdens het laatste cao-overleg dat we hadden om te komen tot een nieuwe cao. Ik heb de onderhandelingsdelegatie van LCGlass inmiddels geïnformeerd over de uitkomst van de stemming. De tekst van het bericht kun je hieronder lezen. 

Geachte heer Jordans, beste Antoine, 

Vanmiddag hebben er een tweetal ledenraadplegingen plaatsgevonden namens CNV Vakmensen. Aanleiding was het eindbod dat je hebt uitgebracht tijdens de laatste cao-onderhandeling. We hebben het proces tijdens de onderhandelingen toegelicht en het eindbod besproken dat is uitgebracht. De leden hebben het eindbod met zeer grote meerderheid verworpen. Het loonvoorstel blijft te ver achter ten opzichte van het mandaat dat de leden hebben gegeven om tot een nieuwe cao te komen. De leden hebben daarnaast hun onvrede geuit dat er geen afspraken zijn gerealiseerd met betrekking tot het flexibelwerken in dagdiensten (4keer9), het aanpassen van de ploegentoeslag voor het vervallen van het werken op feestdagen. Dit alles maakt dat men onder de streep zegt het is onvoldoende. 

Ik heb inmiddels toestemming gekregen om over te gaan tot het plannen van de formele actievergaderingen nu de leden het eindbod hebben verworpen. De eerste indruk tijdens de raadplegingen vandaag is, dat er flinke bereidheid is bij de achterban tot het houden van acties. Ik hoop echter dat het niet zover hoeft te komen en dat LCGlass met een substantiële verbetering van het eindbod komt om alsnog tot een cao te komen. 

Vriendelijke groet, 

Hank Oomkes
bestuurder CNV Vakmensen

Het vervolg, kom naar de actievergadering!
Nu het eindbod is afgewezen wil ik jullie hierbij uitnodigen voor een statutaire driekwartvergadering, ook wel actievergadering genoemd. Tijdens deze vergadering gaan we in overleg over het vervolg traject om te komen tot een nieuwe cao. Nu dat niet is gelukt door middel van overleg zijn we genoodzaakt om via een andere weg tot een nieuwe cao te komen.

Hierbij nodig ik jullie namens de onderhandelingsdelegatie en kadergroep uit voor een actievergadering op maandag 29 januari aanstaande in de oude kantine. De bijeenkomsten vinden plaats van 13.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur. 

Zo’n actievergadering of driekwartvergadering dient door zoveel mogelijk leden bijgewoond te worden en uiteindelijk mag er actie gevoerd worden door de vakbond als driekwart van de aanwezige leden VOOR actievoeren stemt. Je mag alleen PERSOONLIJK je stem uitbrengen tijdens een driekwartvergadering en het is dus van groot belang dat je aanwezig bent. Als je collega’s kent die nog geen vakbondslid zijn is DIT het moment om ze in te schrijven. Doen ze dat voor 29 januari, dan mogen ze meestemmen. 

Mocht de directie voor 29 januari met een substantiële verbetering van het eindbod komen dan zullen we dit voor aanvang van de actievergadering in stemming brengen, als de meerderheid tegen dat voorstel stemt zullen we gelijk aansluitend de actievergadering houden. Je aanwezigheid is dus van groot belang voor het vervolg. 

Maak je collega lid van de vakbond

Zet dit bericht door. We hebben elkaar straks hard nodig. Samen staan we sterk! Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Zonder leden geen cao! Nieuwe leden betalen slechts 24 euro voor de eerste 6 maanden, dat is nog geen €4 per maand, Ze kunnen lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

We zien elkaar snel!

Hank Oomkes
Onderhandelaar CNV Vakmensen

Arnoud Bakker
Steven de Jong
Dennis van Zanten
Greet van Weenen
Jan van Loopik