Jouw input is hard nodig voor de nieuwe cao Heidelberg Materials Nederland

Op 1 januari 2024 liep de huidige cao Heidelberg Materials Nederland op zijn eind. Hoog tijd dat werkgever en vakbonden om tafel gaan om nieuwe afspraken te maken over de nieuwe cao. En daarvoor hebben we jouw input hard nodig.

Waarom heeft het zo lang geduurd?

In de cao Heidelberg Materials Nederland stonden 2 afspraken, die eigenlijk eind 2023 afgerond hadden moeten zijn, en wel:

  1. Een nadere uitwerking van de generatiepactregeling die is afgesproken in de huidige cao, en
  2. De uitwerkingen van de cao teksten van MEBIN, ENCI en Sagrex om tot een geharmoniseerde cao Heidelberg Materials Nederland te komen.

De uitvoering van de werkgroepen is vertraagd. Helaas. Het harmoniseren van de teksten bleek achteraf lastiger dan we in eerste instantie hadden verwacht. De harmonisatie van de teksten hadden veel invloed op eerder gemaakte afspraken. In goed overleg is daarom besloten om de wijzigingen die de medewerkers raakt, mee te nemen in de cao-onderhandelingen 2024.

Een integrale tekst met alle wijzigingen zullen uiteindelijk aan de leden worden voorgelegd.

Nieuwe bestuurder Heidelberg Materials

Het is goed te vermelden dat CNV een nieuwe bestuurder heeft gevonden voor Heidelberg Materials Nederland. Vorig jaar heeft CNV een vervanger voor Gerard van Cuijck gevonden. Mijn naam is Ruud Hövelings en neem bij deze het stokje over van Gerard. Bij deze bedank ik Gerard voor zijn werk de afgelopen jaren.

Vaststellen inzet onderhandelingen cao 2024

Het is onze wens om in gezamenlijkheid vast te stellen wat jij belangrijk vindt in de nieuwe cao. Om jou in de gelegenheid te stellen wat jouw wensen en opvattingen zijn ten aanzien van de cao, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan een korte enquête.

Voor de vragenlijst klik hier

Ontvang je deze nieuwsbrief per post, type dan in je browser het volgende in: https://bit.ly/4cBo5H7

De vragenlijst kan ingevuld worden tot en met dinsdag 16 april 2024. Een goede weging van alle belangen zullen worden meegenomen in een concept-voorstellenbrief, waarvan we de highlights met jullie delen.

Jij als kaderlid bij CNV?

Als CNV vinden we een schakel tussen werkorganisatie en de werknemer erg belangrijk. Daarvoor hebben we meer kaderleden nodig op de werkvloer. Dit geldt ook voor Heidelberg Materials Nederland.

Wil jij je inzetten als kaderlid voor CNV? En ben je nieuwsgierig geworden wat er van je wordt verwacht en wat we je kunnen bieden? Informatie voor kaderleden en vrijwilligers | CNV Vakmensen - Samen in actie | CNV Vakmensen geeft je alle informatie die je nodig hebt.

Praat mee over de cao

Binnenkort vind je meer informatie over de onderhandelingen op de nieuwe cao-pagina Heidelberg Materials Nederland, die momenteel onder constructie is. Op deze pagina kun je straks over je cao meepraten of vragen stellen over de cao en de lopende onderhandelingen.

Ken jij iemand die lid wil worden van de vakbond?

Maak nu je collega, familielid, vriend of kennis lid en ontvang een cadeaubon van € 20,00. Hoe groter wij worden, des te beter kunnen wij onderhandelen voor jouw arbeidsvoorwaarden. Voor meer informatie of het aanmelden van nieuwe leden ga naar www.cnv-ledenwerven.nl.

Ruud Hövelings
Bestuurder CNV
M: 06 81 88 45 56
E: r.hovellings@cnv.nl

Mede namens Ramon van Buuren, kaderlid cao-commissie
M: 06 48 41 57 79
E: ramon.vanbuuren@heidelbergmaterials.com

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error