Cao-onderhandelingen Baksteenindustrie weer van start!

Afgelopen woensdagmiddag hebben we de eerste onderhandelingsronde gehad in de Baksteenindustrie. We hebben de voorstellen van werkgevers, FNV en CNV uitgewisseld met elkaar.  De voorstellen van CNV zijn ook dit jaar weer tot stand gekomen dankzij jullie input. Hartelijk dank daarvoor!

Tijdens de onderhandelingen hebben we ons ongenoegen geuit over de rigide toepassing van de 80-90-100 regeling. We willen zeker een goede afbouwregeling voor ouderen. Zij hebben behoefte aan hersteldagen, anders hou je het werk niet vol tot 67 jaar.

Onze loonvraag is 6%. Naar onze mening een meer dan redelijke loonvraag. We gaan horen waar de werkgevers mee gaan komen de volgende keer.
De kilometervergoeding blijft ook een issue. De kilometervergoeding is al niet hoog genoeg om je kosten te dekken, laat staan als je boven de aantal vergoede kilometers moet rijden om naar je werk te komen.
Lees in de bijlagen onze voorstellen en van de werkgevers en de collega-bond FNV. Op 30 mei is de tweede onderhandelingsronde.

Maak je collega lid!

Wil je nu als eerste op de hoogte blijven van de onderhandelingen? Wil je meedenken? Wordt dan lid van de cao Baksteen whatsapp groep. https://chat.whatsapp.com/CEwfbh01OVpGs5ALLdtNIH 

En weet je: als we nog meer leden hebben in de sector, kunnen we nog betere afspraken maken in de sector! Maak je collega’s lid, zodat ook zij kunnen meedenken én beslissen over hun nieuwe cao deze zomer. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Mede namens Thijs van der Stelt - kaderlid

Saskia Spaargaren
Bestuurder CNV
M.: 06 5144 3597
E.: s.spaargaren@cnv.nl

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error