Werkgevers blazen eerste onderhandeling cao Zuivel af

Afgelopen woensdag 28 februari 2024 was de eerste onderhandelingsronde voor een nieuwe cao Zuivel gepland. Dinsdagavond 27 februari 2024 gaven de werkgevers (NZO) aan dat zij niet met de bonden aan tafel wilden.

De reden die zij gaven, was dat de voorstellen van de bonden te ver afliggen van datgene wat de werkgevers in deze sector verantwoord achten.

Citaat werkgevers: “Met name met betrekking tot de looneis van FNV en de kostbare aanvullende inkomensvoorstellen kunnen we niet anders dan concluderen dat we overvraagd worden, op een manier die een reguliere start van de onderhandelingen niet rechtvaardigt. De gestelde eisen verhouden zich simpelweg op geen enkele wijze tot de situatie waarin de sector zich bevindt”.

Zij roepen de bonden dan ook op om de inzet te heroverwegen (bijlage brief NZO).

Reactie bonden

Als bonden hebben wij in een reactie aangegeven teleurgesteld te zijn. Teleurgesteld omdat wij niet de kans hebben gekregen om onze voorstellen toe te lichten en hierover met elkaar in gesprek te gaan (bijlage reactie bonden).

In onze reactie hebben wij ook aangegeven bereid te zijn om onze voorstellen te heroverwegen nadat we de wensen en argumenten van de werkgevers hebben gehoord en zorgvuldig hebben overwogen.

Vervolg

We hebben de werkgevers opgeroepen om de gesprekken te starten en het cao-proces op 11 maart 2024 voort te zetten.

Nu is het aan de werkgevers om aan te geven of zij op 11 maart 2024 met de bonden in gesprek willen gaan.

Meepraten over jouw cao

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten. Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina van Zuivel kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Cao Zuivel | CNV Vakmensen

We houden je op de hoogte.

Mede namens de leden van de cao-commissie,

Henk Jongsma
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-22 38 30 73
h.jongsma@cnvvakmensen.nl

Downloads