Voorstellen tweejarige cao partikuliere kaaspakhuizen staan ver af van wat de werkgevers te bieden hebben.

Afgelopen maandag, 19 april, hebben wij voor de derde keer gesproken met de werkgevers in de kaas om te komen tot een nieuwe cao. Als bonden hebben wij voorstellen gedaan voor een 2 jarige cao.

Tijdens het vorige overleg hebben de werkgevers aangegeven dat zij een 2 jarige cao willen afsluiten. Maandag hebben wij onze voorstellen voor een 2 jarige cao toegelicht.

In de bijlage zie je een overzicht van de voorstellen die werkgevers hebben gedaan en de voorstellen die wij, samen met het FNV, hebben gedaan.
De werkgevers hebben ons gewezen op de crisis die gaande is en lieten ons weten het onbegrijpelijk te vinden dat we daar geen rekening mee houden.

Wij hebben gezegd dat we bereid zijn om te kijken hoe we om kunnen gaan met bedrijven die hard geraakt worden door de crisis.

Tegelijkertijd willen wij stappen maken die de bestaande cao tot een betere cao gaat maken. Meegaan in de voorstellen van de werkgevers maakt dat de cao slechter wordt in plaats van beter.

Wij hebben de werkgevers gevraagd om onze voorstellen in het bestuur van de werkgeversvereniging te bespreken en om ons vervolgens te laten weten wat de reactie van het bestuur is.

Wij hopen dat het bestuur inziet dat de ‘weg van de verslechteringen’ verlaten moet worden en dat het tijd wordt om te komen tot afspraken die van de cao een betere cao maken voor de werknemers in de sector.

Zodra de reactie van het bestuur binnen is, zal ik jullie die laten weten. Ik zal jullie dan ook laten weten wat ik van jullie verwacht als het gaat om het komen tot een betere cao.

 

Bijlage: vergelijking voorstellen werkgevers en bonden

Alleen met jouw steun komen we tot een goede cao. CNV Vakmensen zijn we samen.

Henk Jongsma, bestuurder zuivel, h.jongsma@cnvvakmensen.nl

 

 

 

Downloads