De kop is eraf, eerste staking cao Zuivel is een succes

Van maandagmorgen 06.00 uur tot dinsdagmorgen 06.00 uur hebben vakbondsleden bij FrieslandCampina in Marum gestaakt. En met succes.

Door de staking lag de voorfabriek stil en werd er geen kaas gemaakt. De stakers hebben zich maandagmiddag ingeschreven bij café Marktzicht in Marum. Tijdens deze bijeenkomst waren ook leden aanwezig die de staking steunen, maar die dag niet hoefden te werken.  

Staking FrieslandCampina Noordwijk

Morgen gaan de leden bij FrieslandCampina in Noordwijk (Groningen) staken. Ook 24 uur lang, vanaf woensdagochtend 06.00 uur tot donderdagochtend 06.00 uur. Stakers schrijven zich woensdag om 14:00 in bij Dorpshuis De Weme in Noordwijk. 

Vervolg stakingen

Met actiecomités bij de verschillende bedrijven en vestigingen bereiden wij op dit moment vervolgstakingen voor. De leden die het betreft zullen wij hiervoor tijdig oproepen. 

Waarom staken we?

Wij geloven dat er een hoger loonbod in zit. Nu we zijn uitonderhandeld is actievoeren onze enige optie. Het is belangrijk dat we hier succesvol in zijn. Niet alleen voor de huidige cao maar ook voor toekomstige cao’s. 
Met het oog op nieuwe ontwikkelingen in de landbouwsector is een stevige onderhandelingspositie van groot belang. De komende weken zullen daarvoor bepalend zijn. 

Vervolg

We houden je op de hoogte over het vervolg. Alle informatie is ook te vinden op onze cao-pagina en op onze actiesite, www.cnvvakmensen.nl/zuivelstaking.  

Nog geen lid? Meld je zo snel mogelijk aan, samen staan we sterk!

Vragen?

Heb je vragen of wil jij iets doen voor het CNV binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met mij op of met het kaderlid binnen jouw bedrijf.

Henk Jongsma
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 22 38 30 73
E: h.jongsma@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error