Periodiek overleg innocent drinks en vakbonden

Op 6 december hebben innocent drinks en de vakbonden een periodiek overleg gevoerd. De huidige cao loopt tot en met 30 juni 2024, maar in de tussentijd blijven jullie werkgever en de vakbonden met elkaar in gesprek. In deze nieuwsbrief wordt kort toegelicht waar we over gesproken hebben.

Business update
Jullie werkgever heeft de vakbonden geïnformeerd dat 2023 beter is verlopen dan 2022. De fabriek loopt steeds beter waarbij er minder storingen voorkwamen dan in 2022. Het service level en de volumes zijn omhoog gegaan. Deze stijgende lijn zal zeker worden doorgetrokken in 2024 waarbij de doelen hoger worden gelegd om aan de ambitie van groei te voldoen.

People information
Helaas is het ziekteverzuim hoog en moet in 2024 omlaag. Jullie werkgever en de arbodienst zitten hier dicht op door snel en regelmatig te schakelen met de ziekmelder.
Daarnaast valt de mate van overwerk mee, met Maintenance als uitzondering.
De Pulse Check resultaten geven aan dat de werknemers positiever zijn dan in het voorgaande jaar. De organisatie en fabriek is stabieler, werknemers weten beter waar ze aan toe zijn en de goede afspraken in de cao worden gewaardeerd. Daarentegen hebben de werknemers ook aangegeven dat er veel veranderingen zijn geweest en dat ze verander moe worden.

Protocollaire afspraken uit cao
Werkoverdracht: bij Maintenance is de werkoverdracht stukken korter geworden, maar de keerzijde is dat soms diepgang in de overdracht ontbreekt. Door de aanpassing in de organisatiestructuur mist de Maintenance soms de mogelijkheid om technisch inhoudelijk te sparren met hun leidinggevende. Dit is onder de aandacht bij jullie werkgever door wekelijks feedback op te halen bij deze afdeling.

Vakantietoeslag per maand of jaar
: alle werknemers hebben kunnen kiezen of zij hun vakantietoeslag per maand willen ontvangen of eens per jaar. Systeemtechnisch is dit geregeld, waardoor per 1 januari 2024 dit uitgevoerd kan worden.

Feestdagentoeslag
: de feestdagentoeslag wordt niet alleen gerekend over diensten vallend op doordeweekse dagen, maar ook in de weekenden. Helaas is het nog niet gelukt om de feestdagentoeslag toe te kennen per dienst in plaats van per kalenderdag. Dus als je op 25 december moet werken en je dienst begint al op 24 december, ontvang je alleen feestdagentoeslag voor de gewerkte uren op 25 december. innocent drinks is hier nog mee bezig.

Werkgroep Duurzame Inzetbaarheid
: de werkgroep wordt in het eerste kwartaal van 2024 opgericht en zal zich bezighouden met onder andere het ouderenbeleid.

Data volgende cao onderhandelingen
In april zal nogmaals een periodiek overleg gevoerd worden als voorbereiding op de cao onderhandelingen. In mei en juni zijn inmiddels een aantal data geprikt voor cao overleg. Voorafgaand zullen wij een ledenvergadering houden waarbij de leden hun input kunnen geven. Jullie ontvangen hier te zijner tijd een uitnodiging voor. Op onze cao pagina kun je het aankomende cao traject volgen: Cao Innocent Drinks | CNV Vakmensen - Voeding | CNV Vakmensen.

Hebben jullie vragen, opmerkingen of zorgen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, laat het dan een van ons weten. 

Mede namens de kaderleden, Ingmar van Gorsel, Remco Meijer (FNV), Mike van Holsteijn en Gerard van Maurik (CNV),

Mark Klunder                                                                                                  
Bestuurder FNV Voedingsindustrie  

Diana Kraan                                      
Bestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error