Onderhandelingsresultaat bereikt nieuwe cao innocent drinks

Wij nodigen jullie uit voor de ledenbijeenkomst op 14 juni om 13.15 uur en 14.30 uur in de kantine om het onderhandelingsresultaat met jullie te bespreken. Stemmen gaat digitaal. In de bijlage is de gezamenlijke nieuwsbrief opgenomen, net als het volledige onderhandelingsresultaat.

De hoofdpunten uit het onderhandelingsresultaat:

Looptijd: 1 jaar, van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2024.

Loon: per 1 september 2023 worden de salarisschalen en basis maandsalarissen structureel verhoogd met 3% en 175 euro bruto. Hoeveel dit in totaal aan procenten is, is afhankelijk van de hoogte van jouw huidige salaris. In de bijlage is de tabel per salarisschaal te vinden in het onderhandelingsresultaat. In juli ontvangen jullie eenmalig 100 euro bruto, net als in de maand augustus (dit is dus twee maanden verlengd).

Feestdagentoeslag: deze wordt ook toegekend bij feestdagen vallend op zaterdag en zondag.

Overwerk: de overuren kunnen in geld of in tijd worden vergoed. Er geldt een maximum van 32 uur aan tijd, maar gedurende het jaar kun je dit saldo opnemen en aanvullen tot maximaal 32 uur. Overwerk geldt ook voor de eerste 30 minuten als je langer dan 30 minuten dan je normale werktijd werkt. 

Vakantietoeslag: keuze om dit eenmaal per jaar uit te laten betalen in mei of maandelijks (huidige situatie).

Toeslag waarneming hoger ingedeelde functie: de huidige regeling wordt opgenomen in de cao met de wijziging dat het niet vanaf een maand, maar vanaf 3 kalenderweken wordt toegekend.

Verlofdag bij verhuizing: 1 verlofdag per 2 jaar, indien je verhuist.

Doorbetaald aanvullend partnerverlof (max 5 weken) en ouderschapsverlof (max 9 weken): innocent drinks vult de wettelijke uitkering aan tot 100%.

Persoonlijke toeslag bij lagere indeling functie in geval van functiewaardering: als uit het herwaarderen van de functie blijkt dat de functie een schaal lager wordt ingedeeld, dan behoudt je het huidige salaris door middel van een persoonlijke toeslag die ook geindexeerd wordt met toekomstige loonsverhogingen.

Uitzendkrachten: zij worden volgens de inlenersbeloning op basis van de cao innocent drinks betaald.

Het volledige onderhandelingsresultaat is opgenomen in de bijlage.

Tijdens de ledenbijeenkomst lichten wij het onderhandelingsresultaat toe. Stemmen kan vanaf woensdag 14 juni via de digitale stemknop die nog naar jullie wordt toegestuurd. De ledenbijeenkomst wordt gehouden op:
Woensdag 14 juni
Aanvang 1e sessie: 13.15 uur
Aanvang 2e sessie: 14.30 uur
Locatie: kantine De Blender

Tot woensdag!

Bekijk hier het cao proces: Cao Innocent Drinks | CNV Vakmensen

Namens de onderhandelingsdelegatie,

Ingmar van Gorsel en Remco Meijer (kaderleden FNV)
Mark Klunder (bestuurder FNV)
en
Mike van Holsteijn en Gerard van Maurik (kaderleden CNV)
Diana Kraan (bestuurder CNV)
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error