Uitslag stemming cao Dalli de Klok

Vorige week hebben we een eindvoorstel ontvangen voor de nieuwe cao bij Dalli de Klok. Er kon tot afgelopen woensdag gestemd worden op dit voorstel. 67% van onze leden heeft ingestemd met het eindvoorstel van de directie. Bij de FNV is het eindvoorstel afgewezen, wat dit betekent lees je hieronder.

Het komt niet vaak voor dat er een verschillende uitkomst is tussen beide vakbonden. Het is ten eerste erg jammer dat er nu een complexe situatie ontstaat waarbij er een cao zonder de FNV tot stand komt. Gistermiddag heeft er nog een kort overleg plaatsgevonden tussen de directie, FNV en het CNV om de situatie met elkaar te bespreken. We hebben het volgende met elkaar besproken. De FNV gaat met haar achterban in overleg of zij toch mee gaan tekenen of dat ze na de zomer actievergaderingen gaan houden. De komende weken zal hier meer duidelijkheid over komen. De directie heeft aangegeven dat we tot medio half augustus hebben om de cao te tekenen, willen we dat de salarisverhoging meegaat in de salarisronde van augustus. Wij hebben aangegeven dat het onze voorkeur heeft om met 3 partijen te tekenen en dat we graag de raadpleging van de FNV af willen wachten voordat er getekend wordt. Gelukkig hebben we hier ook nog even de tijd voor. 

Mocht het zo zijn dat de FNV besluit om na de zomer actievergaderingen gaat houden en dus niet mee wil tekenen, dan zal ik hierover met jullie communiceren en zal ik extra ledenvergaderingen inplannen. Tijdens deze vergaderingen zullen we dan bespreken hoe we met deze situatie om willen gaan en wat onze opties zijn. 

Laten we voor nu de raadpleging van het FNV even afwachten, zodra er meer bekend is zal er weer een nieuwsbrief volgen. 

Rick Pellis
Bestuurder CNV Vakmensen
06 5120 2994
r.pellis@cnvvakmensen.nl 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error