Onderhandelingen nieuwe cao Avebe gestart

Vanochtend stond de eerste ronde van de onderhandelingen over de nieuwe cao Avebe op het programma. Een korte update.

De eerste dag van de onderhandelingen staan traditioneel in het teken van een toelichting op de voorstellen die door vakbonden en werkgever zijn gedaan. Vanochtend hebben de beide vakbonden dit gedaan en was er gelegenheid voor de werkgever om verdiepende vragen te stellen.

De werkgever heeft zelf natuurlijk ook een aantal voorstellen gedaan. Helaas zijn we er vandaag niet aan toe gekomen deze allemaal te bespreken. De volgende ronde, die gepland staat op 14 november staat in het teken van de toelichting door de werkgever. Ook verwachten we dan een eerste inhoudelijke reactie op onze voorstellen. Dat belooft dus een goed eerste weegmoment te zijn.

Loonbod natuurlijk belangrijk

Alle partijen aan tafel zijn zich ervan bewust dat het onderwerp ‘loon’ en koopkrachtbehoud ontzettend belangrijk zijn. We hebben dan ook de afspraak met elkaar gemaakt dat we de volgende keer een reactie van de werkgever krijgen op onze loon voorstellen.

De onderhandelingen zijn vanochtend in ieder geval in goede harmonie verlopen. De sfeer aan tafel is open en goed. Hoewel dat geen garanties biedt op een mooi resultaat is het toch belangrijk dat er op een prettige manier kan worden gediscussieerd over de verschillende inzichten die er zijn.

Voorstellen van werkgever

In de bijlage van dit bericht tref je de voorstellenbrief van de werkgever. Hierin staat de voorstellen en onderwerpen die Avebe de volgende keer met ons wil bespreken.

Online cao-traject

Op de cao-pagina kun je het hele traject volgen, je vragen stellen en reageren op de deze nieuwsbiref of op de onderhandelingen. Ga hier direct naar de cao-pagina

Na de volgende ronde zullen we jullie opnieuw voorzien van een update. Mocht je eerder vragen hebben? Schroom dan niet om contact op te nemen met CNV Kaderlid Erik Braam of ondergetekende.

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
06-18711343
a.williams@cnvvakmensen.nl 

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error