Mening leden gevraagd over voorstellen cao Avebe

Na goed en constructief overleg met onze CNV-kaderleden hebben we een voorstellenbrief opgesteld voor de komende cao-onderhandelingen van Avebe. De eerste ronde staat gepland voor woensdag 15 november. De belangrijkste punten hebben we op een rijtje gezet.

Looptijd

Wij wensen een cao af te spreken met een looptijd van 12 maanden, van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024.

Loon

CNV Vakmensen stelt een structurele verhoging van de feitelijke  salarissen en salarisschalen voor met ingang van 1 januari 2024, opgesplitst in procenten en centen. Wij vragen 3,9 procent inflatiecompensatie en een nominale verhoging van € 75,00 per maand voor iedere werknemer. Samen moet dat leiden tot een structurele reparatie van de koopkracht.

RVU Regeling

De huidige RVU regeling loopt tot 31 december 2023. Wij stellen voor de regeling te verlengen tot 31 december 2025. Daarnaast willen we het gesprek voeren over het breder beschikbaar maken van de regeling, door collega’s werkzaam in dagdienst ook de mogelijkheid te bieden om deel te nemen.

Groene arbeidsvoorwaarden

Partijen zullen in een gezamenlijke werkgroep voorstellen onderzoeken en uitwerken met betrekking tot een vergroting van de keuze- en uitruilmogelijkheden in de cao.

Consignatievergoeding

CNV Vakmensen stelt voor om om de consignatievergoeding in geval van ziekte door te betalen. Het hoort namelijk bij de functie en is daarmee structureel in plaats van incidenteel.

AWVN-bijdrage

CNV Vakmensen stelt voor om de gemaakte afspraken voort te zetten.

Collectief vaststellen van adv-dagen

CNV Vakmensen stelt voor om het collectief vaststellen van de adv-dagen te verlagen van 32 uur naar 16 uur.

Voorbehoud

CNV Vakmensen behoudt zich het recht voor om tijdens de onderhandelingen voorstellen in te trekken dan met aanvullende of gewijzigde voorstellen te komen.

Betrek je collega

Als vakbond kunnen we geen boodschappen voor je doen, je auto voltanken of je energierekening betalen. We kunnen wél een goede cao voor je afsluiten. De belangrijkste taak van vakbonden is namens jou afspraken te maken over werk en inkomen. Maar die goede cao komt er niet zomaar. Zonder leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. Met elk nieuw CNV-lid worden we sterker en zijn we meer representatief bij je werkgever. Voor je collega die nog geen lid is, hebben we daarom een aantrekkelijk aanbod. Nieuwe leden betalen de eerste 6 maanden € 20,23 voor het lidmaatschap. Als jij dit nieuwe lid bij ons aanbrengt, krijg jij van ons een cadeaubon van € 20,-. Voor meer informatie over onze campagne en hoe je je collega kunt inschrijven als lid klik hier.

Reageren

Heeft u als lid op- of aanmerkingen op de voorstellenbrief dan kunt u uw opmerkingen rechtstreeks naar mij mailen (zie onderstaand emailadres). Dit kan tot dinsdag 7 november 17:00 uur.
Op de cao-pagina kun je het hele traject op de voet blijven volgen. Klik hier om naar de cao-pagina te gaan.

Auke Wietze Bosma
bestuurder
M  06 - 81 92 04 53
E a.bosma@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error