Eindbod sociaal plan What's Cooking Aalsmeer

Afgelopen woensdag 7 november heeft de derde onderhandelingsronde plaats gevonden en heeft jullie werkgever een eindbod gedaan voor het sociaal plan.

Punten sociaal plan

Op dit moment wordt het sociaal plan aangepast op alle punten die besproken zijn in de onderhandeling en is dus nog niet klaar. Zodra dit het geval is zullen we het jullie toesturen, maar onderstaande punten zijn de belangrijkste resultaten.

De belangrijkste punten zijn:

  • De wettelijke transitievergoeding wordt vermeerderend met een factor 1.45. Dat betekent dat de wettelijke transitievergoeding 1/3 van het maandsalaris per dienstjaar verhoogd wordt met een factor 1.45. Tijdens de ledenvergadering laten we met een aantal voorbeelden zien van wat dat voor jouw situatie betekent.
  • Iedere werknemer krijgt een outplacement/scholingsbudget van €3.500,-  exclusief BTW. MEPD is het bedrijf, dat dit gaat uitvoeren. Als je daar geen gebruik van wilt maken wordt de helft van dit bedrag, €1.750,-, bruto aan je uitgekeerd.
  • Als je blijft werken tot sluiting ontvang je €500,- netto. De sluiting van het bedrijf is 1 maart 2024. Dit heet een loyaliteitsbonus.
  • Als je juridisch of financieel advies wilt inwinnen als gevolg van je ontslag, kun je dit declareren tot een maximum van €350,- exclusief BTW.
  • Bij de aanzegging van je ontslag krijg je een V.S.O. (Vaststellingsovereenkomst) aangeboden, waarin de voorwaarden, waaronder je met wederzijds goed vinden uit elkaar gaat, staan. Je krijgt dan twee weken de tijd om na te denken over het beëindigingsvoorstel. Als je dit na 2 weken tekent krijg je een vergoeding van €350 euro, -. Dit heet een tekenbonus.
  • Je mag zelf beslissen of je gebruik maakt van het sociaal plan en het ontslag accepteert, of meegaat naar één van de vestigingen van What’s Cooking.
  • Als je per 1-03-2024 besluit om te gaan werken in een van de andere vestigingen van What’s Cooking kun je je gedurende zes maanden tot 1-09-2024 terugkomen op dit besluit zonder opgaaf van reden. Als je terugkomt op je besluit heb je nog steeds recht op de transitievergoeding vermeerderd met een factor 1.45. Dit heet de spijtoptantenregeling.
  • Vanaf 1-11-2023 heeft What’s Cooking de verplichting om uitzendkrachten, die langer dan 2 jaar bij het bedrijf werkzaam zijn een arbeidsovereenkomst aan te bieden bij de vestigingen Ridderkerk, Wijchen of Borculo. Dit is vastgelegd in artikel 12 lid 7a van de cao Vleeswaren en What’s Cooking zal dit naleven.

Vergaderingen

Tijdens de ledenvergadering aankomende maandag 13 november 2023 (van 14.15 uur tot 15.15 uur) zullen wij de inhoud van het sociaal plan verder toelichten en vragen we jullie te stemmen of je akkoord gaat of niet met het sociaal plan. Jullie hebben als lid het laatste woord.

Is de meerderheid akkoord, dan wordt het sociaal akkoord door de bonden ondertekend en wordt dit uitgevoerd. Als de meerderheid niet akkoord gaat vragen we jullie of je bereid bent om actie te voeren voor een beter sociaal plan. Als driekwart van de leden voor actie stemt zullen wij What’s Cooking een ultimatum sturen en wanneer Whats Cooking daar niet op in gaat over gaan tot actie.

Ledenvergadering:

Wanneer: Maandag 13 november 2023 van 14.15 uur tot 15.15 uur
Waar: In de kantine

Driekwart vergadering bij afstemmen sociaal plan:

Wanneer: Maandag 13 november 2023 van 15.15 uur tot 16.15 uur
Waar: In de kantine

Samen sterk

FNV en CNV organiseren deze ledenvergadering gezamenlijk. Iedereen is welkom, ook mensen die geen lid zijn van een vakbond, maar deze personen kunnen niet stemmen. Als men terplekke lid wordt kan men wel stemmen.

Tot dan is het belangrijk dat we samen sterk staan. We zullen er alles aan doen om jullie belangen zo goed mogelijk te behartigen en uit te leggen wat je rechten zijn.

Vragen?

Neem dan contact op met één van ons.

Peter de Ridder
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1997
E p.deridder@cnvvakmensen.nl

André Mulder
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 8191 9869
E a.mulder@cnvvakmensen.nl



Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error