Onderhandelingsresultaat cao NAK

Na drie gesprekrondes is het gelukt en hebben we een resultaat bereikt. We zetten nu de puntjes op de 'i' om het resultaat goed op papier te krijgen en dan krijg je dat volgende week.

Intensieve gesprekken

Donderdag 26 april hebben we een resultaat bereikt over een nieuwe cao voor jou, als medewerker bij NAK. De gesprekken waren intens en stevig en het was goed zoeken naar mogelijkheden om een resultaat te bereiken, maar het is gelukt. Zo krijg je dit jaar een loonsverhoging van in totaal 5% (verdeeld over meerdere momenten), hebben we goede afspraken kunnen maken over het rouwprotocol, hebben we afspraken gemaakt om de reiskostenvergoeding aanzienlijk te verbeteren en gaan we in het komende jaar met een werkgroep aan de slag met onder andere vergroening van de arbeidsvoorwaarden, vitaliteit en het beloningsbeleid. Ik denk dat we voor iedere medewerker van de NAK kwalitatief goede afspraken hebben gemaakt.

Het vervolg

De komende week gaan we gebruiken om de tekst van het onderhandelingsresultaat goed op papier te krijgen. Ook beleggen we op korte termijn bijeenkomsten om uitleg te geven over het resultaat, deze bijeenkomsten zullen zowel fysiek (Emmeloord) als digitaal aangeboden worden. Na de uitlegbijeenkomst krijg je van mij verder bericht met betrekking tot het stemmen.

Online cao

Op de cao-pagina kun je het hele traject op de voet volgen en ook actief meepraten. Reageren op nieuwsbrieven, of op anderen, en je vraag stellen. Het laatste nieuws over de onderhandelingen ontvang jij ook per mail maar kun je hier altijd vinden. Ga naar de cao-pagina Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld NAK in.

Betrek je collega

Als vakbond kunnen we geen boodschappen voor je doen, je auto voltanken of je energierekening betalen. We kunnen wél een goede cao voor je afsluiten. De belangrijkste taak van vakbonden is het maken van afspraken over werk en inkomen namens de leden. Maar die goede cao komt er niet zomaar. Zonder leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. Met elk nieuw CNV-lid worden we sterker en zijn we meer representatief bij je werkgever. Dit is de kern van ons werk, ook bij NAK.
Voor je collega die nog geen lid is hebben we daarom een aantrekkelijk aanbod. Tijdelijk betalen nieuwe leden voor de eerste 6 maanden € 24 voor het lidmaatschap. Als jij als lid een nieuw lid aanbrengt krijg jij van ons een cadeaubon van € 20. Voor meer informatie over onze campagne en hoe je je collega kunt inschrijven als lid klik hier
Ontvang je deze nieuwsbrief per post, dan vind je deze informatie op www.cnvvakmensen.nl/werf-een-lid/

En verder...

De komende tijd zal ik je vaker bijpraten over het cao-proces en over de voortgang. Mocht jij op dit moment vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met mij op. Ik kom graag in contact met je. Tot snel.

Niels Rook, bestuurder CNV 
M 06 8141 9161
n.rook@cnv.n