CRV cao-traject 2024 van start

Cao-partijen betrokken bij de cao CRV zijn van start gegaan. Op 5 maart 2024 was de aftrap, waarbij CRV een update heeft gegeven van de huidige stand van zaken binnen CRV en marktontwikkelingen.

Marktontwikkelingen

  • Vanuit het door CRV geformuleerde groei-traject 2021-2024 voor de Nederlandse- en Buitenlandse markt, blijven de resultaten achter door meerdere oorzaken (mest afvoeren, melkprijs, stoppersregeling en afname van de veestapel) en heeft CRV bewogen om te besparen op de begroting;
  • Nog veel onduidelijk hoe het beleid op de landbouw en veestapel verder wordt vormgegeven.

DI-Budget

Verder zijn we bij gesproken over het interne onderzoek over de toekomst van DI-Budget en het gebruik op dit moment.

Aanpassingen van de voorwaarden voor toepassing van DI-Budget en een nieuwe inzet vanuit CRV, opdat het budget beter ingezet gaat worden door de medewerkers. Verdere informatie hierover volgt.

Cao-data 2024

De cao-data voor 2024 zijn vastgezet op 2 april en 21 mei 2024 en dan hopen cao-partijen dat er een nieuwe cao is voor de medewerkers en bedrijf.

Input voor cao-voorstellenbrief van CNV Vakmensen en CRV Vakbonden Brede kadergroep

Hierbij doe ik een oproep om cao-punten vanuit de leden te ontvangen voor onze voorstellenbrief, die we op 2 april 2024 gaan presenteren aan de werkgever.

Denk aan:

  • Loonvraag;
  • Voortzetten van de Regeling Vervroegd Uitreden (RVU);
  • Looptijd van de cao (voorkeur voor 1 jaar inzake onzekere tijd binnen CRV);
  • Reiskosten conform fiscale regels;
  • Wet Ouderschapsverlof en inkomen tijdens deze periode
    - 1 cao binnen CRV (Monsternemers en overige CRV medewerkers).
    - Thuiswerkvergoeding,
    - Benutting DI-Budget,
    - Vergoedingen,
    - ?????

CNV zoekt leden die mee willen denken en praten over hun eigen arbeidsvoorwaarden

Het is heel belangrijk dat leden/werknemers zelf meedenken en meepraten over hun arbeidsvoorwaarden, dat is voor CNV een zeer belangrijke uitgangspunt om vakbondswerk te kunnen doen. Voor zowel de brede kadergroep (leden vanuit vakbonden Unie, FNV en CNV) kunnen hierin meepraten en meedenken. De lijnen zijn echt heel kort en kost maar een paar bijeenkomsten (onder werktijd) per jaar. Verder is ruimte voor een CNV-delegatielid om deel te nemen aan de cao-overleggen.

Interesse, bel dan met je bestuurder en kom op 19 maart 2024 naar de Brede Kadergroep bijeenkomst op het hoofdkantoor Arnhem (ochtend) om de cao-voorstellen te bespreken.

Verder kan je voor cao-punten een reactie sturen naar mijn emailadres, bedankt alvast.

Meepraten over jouw cao

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten. Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina van CRV kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Cao CRV | CNV Vakmensen.

Peter de Ridder
Bestuurder CNV Vakmensen (Rundvee Verbetering)
M: 06 5160 1997
p.deridder@cnvvakmensen.nl