HTM negeert leden en zet Toekomstig Roosteren door

In september 2022 hebben CNV leden bij HTM massaal tegen het Toekomstig Roosteren gestemd. CNV heeft deze uitslag met HTM gedeeld en geëist dat er een passende oplossing zou komen. Gisteren is er opnieuw overleg geweest en heeft HTM aangegeven Toekomstig Roosteren toch door te voeren.

Toekomstig Roosteren
Onlangs is er door de leden van de vakbonden gestemd over het voorstel van HTM m.b.t. Toekomstig Roosteren. Een meerderheid van ca. 75% van de leden van CNV Vakmensen heeft tegen het voorstel gestemd.

De leden van CNV Vakmensen willen de huidige arbeidsvoorwaarden behouden. Dus geen andere roosters, werkdrukverlaging, geen leeftijdsdiscriminatie, niet minder salaris of meer werken. Daarom vindt CNV dat HTM het Toekomstig Roosteren moeten stoppen en de huidige afspraken honoreren.

HTM gaat toch Toekomstig Roosteren invoeren voor parttimers
Inmiddels is er overleg tussen HTM en de medezeggenschap en tussen HTM en de vakbonden. HTM stelt dat zij de standaard deeltijdroosters in het Toekomstig Roosteren heeft verbeterd en de compensatieregels kan verbeteren. HTM meent dat zij dit volgens de cao aan deeltijders mogen aanbieden, omdat zij de cao niet wijzigen. Deeltijders worden hier door HTM over geïnformeerd. HTM vindt dat zij dit zonder de vakbonden kunnen doen. Sterker nog, HTM legt het massale geluid dat de medewerkers met hun tegenstem hebben laten horen, naast zich neer.

CNV: absoluut onacceptabel!
Voor CNV Vakmensen is dit absoluut onacceptabel. Twee jaar lang heeft CNV deelgenomen aan het gesprek over Toekomstig Roosteren. Twee jaar lang hebben wij aangegeven dat onze leden uiteindelijk zouden beslissen. Nooit heeft HTM tijdens die periode aangegeven dat zij een eventuele tegenstem naar zich neer zouden leggen. Daarom zijn wij zijn gister weggelopen van tafel.

Wij adviseren iedereen die een brief krijgt deze niet te tekenen. Woensdagavond vindt er een BLG plaats over verdere maatregelen die wij tegen HTM willen ondernemen.

Hoe verder?
CNV vindt dit een schandalige houding van de werkgever. Wij gaan ons beraden op vervolgstappen. Daarbij gaan wij juridisch advies inwinnen over onze mogelijkheden en sluiten verdere acties niet uit.

Vragen en/of opmerkingen?
Heb je nog vragen en/of opmerkingen waar vakbonden op moeten letten of heb je vragen en/of opmerkingen in het algemeen? Schroom niet en neem contact met ons op.

Sanne van der Meulen                                                          
Onderhandelaar CNV Vakmensen         
Email: s.vandermeulen@cnvvakmensen.nl