Uitnodiging stemmen over eindbod cao Blue Amigo op 12 mei

Blue Amigo heeft nav het cao overleg een eindbod neergelegd dat wij ter stemming willen voorleggen aan onze leden. Op 12 mei houden wij 3 sessies om 10.00 uur, 15.00 uur en 19.00 uur waarin jullie kunnen aangeven of jullie wel of niet akkoord zijn. In de bijlage vinden jullie het eindbod van jullie werkgever.

Wat betekent een eindbod?


De vakbonden hebben diverse keren met Blue Amigo onderhandeld over een nieuwe cao. Nu blijkt dat jullie werkgever niet meer kan bieden dan wat zij in het eindbod hebben opgenomen. Hun onderhandelingsruimte is bereikt en het eindbod van de werkgever is het maximale dat zij kunnen bieden. Dit houdt in dat de directie van Blue Amigo niet meer zal bewegen en dat partijen dus zijn uitonderhandeld. Over het eindbod geven de CNV leden hun stem tijdens een van de sessies op 12 mei. Jullie, de leden, beslissen. Wel leggen wij het eindbod negatief aan jullie voor, omdat het eindbod niet in het mandaat van de leden ligt. Dit mandaat is de onderhandelingsruimte die jullie geven om tot een acceptabel resultaat te komen. Met andere woorden, Blue Amigo heeft de grens bereikt waarover onderhandeld kan worden, terwijl de vakbonden nog verder hadden willen onderhandelen.

De ledenraadplegingen worden gezamenlijk met FNV gehouden

Op 12 mei om:

- 10.00 uur
- 15.00 uur
- 19.00 uur
Locatie: Wijkcentrum Kubiek, Zwaluwstraat 1 in Zwijndrecht

Tegen het eindbod, dan mogelijk actietraject


Als de meerderheid instemt met het eindbod, is er een nieuwe cao. Als de meerderheid tegenstemt, dan communiceren wij dit naar Blue Amigo en heeft jullie werkgever de mogelijkheid om hierop te reageren. Doen zij dit niet of houden zij vast aan dit eindbod, dan gaan wij over op een mogelijk actietraject. Jullie, de leden, stemmen dan of jullie wel of geen acties willen voeren. Zijn jullie bereid om zelf in beweging te komen om een goede cao af te dwingen? Terug naar de onderhandelingstafel gaan we niet, omdat partijen zijn uitonderhandeld, doordat Blue Amigo een eindbod heeft neergelegd. Dan is het aan jullie om aan jullie werkgever duidelijk te maken wat wel acceptabel is voor een nieuwe cao. Stemmen over de actiebereidheid staat vooralsnog gepland op 19 mei, maar jullie krijgen hier nog een aparte uitnodiging voor. Als de meerderheid van de CNV leden bereid is om actie te voeren, dan bepalen we samen hoe we dit actietraject gaan invullen en welke acties we gaan voeren.

FNV en CNV houden stemming over actiebereidheid niet gelijktijdig


De FNV leden kunnen op 12 mei stemmen over het eindbod én of zij wel of geen actie willen voeren. FNV heeft ervoor gekozen om deze 3/4 vergadering (75% of meer van de aanwezige leden moet voor acties stemmen) tijdens de ledenraadpleging op 12 mei te doen. Dit is een ander proces dan wat CNV Vakmensen volgt. Een 3/4 vergadering is een statutaire vergadering met een juridisch karakter. De juiste stappen moeten gevolgd worden om een actietraject te kunnen ingaan. Hierbij kiest CNV Vakmensen ervoor om eerst te stemmen over het eindbod. Als minimaal de helft van de stemmen tegen het eindbod is, geven wij de werkgever de ruimte om hierop te reageren. Als blijkt dat Blue Amigo bij dit eindbod blijft, zal alsnog een 3/4 vergadering plaatsvinden voor de CNV leden, namelijk op 19 mei. Met FNV is afgesproken dat als beide vakbonden een actietraject ingaan, we dit gezamenlijk zullen doen.

Kom en stem over het eindbod op 12 mei


Kom naar een van de sessies op 12 mei om jouw stem uit te brengen over het eindbod dat is opgenomen in de bijlage. Als jullie vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van het eindbod van Blue Amigo of het proces van stemmen of actievoeren, laat het een van ons dan zo snel mogelijk weten.

Op de website https://www.cnvvakmensen.nl/vervoer/stads-en-streekvervoer/cao-aquabus/ kun je ook het cao proces volgen en vragen stellen en opmerkingen plaatsen.

Namens de CNV onderhandelingsdelegatie,

Wouter van Middelkoop (kaderlid CNV Vakmensen)

en

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error