Aansluiting bij Stichting PAWW door BAWPTNL

Tijdens de laatste cao onderhandelingen hebben wij met BAWPTNL afgesproken dat als de meerderheid van de leden van FNV en CNV instemt met aansluiting bij Stichting PAWW dat jullie werkgever dit in gang gaat zetten. Inmiddels is de uitslag van de stemming hierover bekend: de meerderheid is voor aansluiting.
Wat is Stichting PAWW ook alweer?
SPAWW (Stichting Private Aanvulling WW& WGA) zorgt ervoor dat (voormalig) werknemers ook na afloop van een WW (werkloosheid) of loongerelateerde WGA (arbeidsongeschiktheid) uitkering nog maximaal 14 maanden een uitkering kunnen krijgen. Dit is een private verzekering en de eigen bijdrage in 2024 voor werknemers is 0,08% van het brutoloon.

Deze regeling is ontwikkeld nadat de overheid enkele jaren geleden besloten had om de WW periode fors in te korten van 38 maanden naar maximaal 24 maanden. Als je in de oude situatie recht had op meer dan 24 maanden WW-uitkering, keert SPAWW het verschil uit.

Meer informatie over SPAWW vind je hier.

Als je vragen hebt over SPAWW, benader dan een van de kaderleden of vakbondsbestuurders en bekijk ook eens onze cao pagina: Cao Aquabus | CNV Vakmensen - Stads- en streekvervoer | CNV Vakmensen.

Wouter van Middelkoop, kaderlid
en
Diana Kraan
Vakbondsbestuurder CNV
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnv.nl